Futbol

"Türkiye'nin şansı az"

10 Ekim 2013 Perşembe 11:33 - Son Güncelleme 15 Ekim 2013 Salı 16:38

Hollanda Teknik Direktörü van Gaal, Türkiye'nin aldığı sonuçlara şaşırmış...

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, 2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarında Türkiye’nin almış olduğu neticelerin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ve Türkiye'nin rakiplerine göre gruptan çıkma şansının az olduğunu söyledi.

Grupta Macaristan ve Türkiye ile oynanacak maçlar öncesinde Huis ter Duin Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Gaal, Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adam, Dünya Kupası elemelerinde ilk kura çekildiğinde Hollanda'nın ardından Türkiye'nin ikinci olacağına kesin gözü ile baktığını açıkladı. Van Gaal, "Oynanan maçlar sonunda Türkiye'nin aldığı neticelere şaşırdım. Romanya'nın üçüncü, Macaristan'ın dördüncü sırada yer alacağını düşünmüştüm. Hollanda'nın sıralamasını ise doğru tahmin ettim. Şimdi kimin ikinci olacağını göreceğiz." dedi.

"Macaristan'a ve Romanya'ya karşı deplasmanda kazandık"

Türkiye karşılaşmasını değerlendirirken, deplasman maçlarının her zaman zor olduğuna dikkat çeken Louis Van Gaal, "Ama Macaristan ve Romanya'ya karşı da deplasmanda kazandık." hatırlatmasını yaptı. Van Gaal, maçın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadında oynanacak olmasından da memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Van Gaal, "Stadı çok iyi biliyorum. Bu tür statlar aslında beni ve takımımı daha çok motive ediyor. Bu durumda Türkiye'de galibiyet için büyük şansımız olacak. Ama siz (Türkiye) Hollanda maçını kazanırsanız (gruptan çıkma) şansınız büyük olur." ifadelerini kullandı.

"Kuyt ve Sneijder hem avantaj hem dezavantaj"

Fenerbahçeli Dirk Kuyt ve Galatasaraylı Wesley Snijder'in Türkiye'de oynamalarının hem avantaj ve de hem dezavantaj olduğunu kaydeden tecrübeli hoca, "İkisi de Türkiye'yi ve Türk futbolunu çok iyi biliyorlar. Ama bunun yanında Türkler de onları çok iyi biliyorlar. Böyle bir durum var ortada. Bu açıdan pek fark etmiyor." diye konuştu.

"Hollanda'nın sıralamasını yükseltmek istiyoruz"

Hollanda Milli Takımı'nın FIFA sıralamasında 9. olduğunu kaydeden başarılı teknik adam, bir sonraki maçı kazanarak Hollanda'nın sıralamadaki yerini bir üst sıraya çıkarmak olduğunu söyledi. Van Gaal, "Bunun için gruptaki son iki maçımız Macaristan ve Türkiye maçı çok önemli bizim açımızdan. Bu maçlara karşı iyi bir sonuca odaklanmak zorundayız. Bunu futbolculara vermeye çalışıyorum.'' şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Kuyt kurtaracak!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz