Futbol

"Türkiye'nin üzerinde baskı var"

10 Ekim 2013 Perşembe 15:42 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 16:35

Rüütli: "Türkiye'nin üzerinde baskı var, bizim de kaybedecek bir şeyimiz yok"

Estonya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda yarın Türkiye ile yapacakları maç için "Türkiye'nin üzerinde baskı var, bizim de kaybedecek bir şeyimiz yok" dedi.

Rüütli, kamp yaptıkları otelde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Türkiye karşısında takım oyunu ile kazanabileceklerini ifade eden Rüütli, "İlk maçta şans Türkiye'den taraftaydı. İyi bir oyuncu kadrosuna sahipler. Takım oyunu ortaya koyarak kazanabiliriz. Hiçbir oyuncudan çekinmiyoruz. Bizim amacımız güzel bir futbol ortaya koymak. Türkiye'nin üzerinde baskı var, bizim de kaybedecek bir şeyimiz yok. İyi bir oyun sergilemeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Duran topları iyi kullanmaya çalışacaklarını, kendi yarı sahalarında pasif olmamaya çalışacaklarını ve yaratıcı oynayıp hücuma çıkmak istediklerini anlatan Rüütli şöyle konuştu:

"Takımımızda topu ayağında tutabilecek oyuncularımız var. Bunu yapabilirsek oyunda kalabiliriz. Türkiye gibi bir takım karşısında tek bir taktiğe bağlı kalarak mücadele edemezsiniz. Kaliteli bir takım olduğumuzu göstermeye çalışacağız. Türkiye'yi yenmek için savunmada da iyi olmamız gerekiyor."

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim konusundaki bir soru üzerine, daha önce 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Tallinn'ndeki maçta Terim yönetimindeki Türkiye'ye ile 0-0 berabere kaldıklarını hatırlatan Rüütli, "Terim'in takımda yer alması bizim için çok şey değiştirmez ama işimizi zorlaştıracaktır" ifadesini kullandı.

Terim'in çok başarılı bir teknik adam olduğunu ifade eden Rüütli, meslektaşına milli takımda başarılar diledi. 

Sıradaki Haber
Çankırıspor'da hazırlıklar sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz