Futbol

"10 dakikalık uyku dönemimiz oldu"

28 Kasım 2013 Perşembe 23:01 - Son Güncelleme 29 Kasım 2013 Cuma 08:30

Akçay:"Oyunu kısa sürede dengeledik ve istediğimizi aldık."

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda sahasında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenerek gruptan son maç öncesi çıkmayı garantileyen Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, karşılaşmada 10 dakikalık dikkat dağınıklıklarının kendilerini biraz müsabakada zora sokmuş gibi gösterdiğini ancak kısa süre sonra tekrar oyunu dengeleyerek, müsabakayı istedikleri şekilde kapatmayı başardıklarını söyledi.

Akçay, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, kendileri açısından son derece önemli bir müsabakaya çıktıklarını belirterek, "Hem kulübümüzün hem bizim kariyerimizin açısından tarihsel bir anlamı vardı. Maçın başından sonuna kadar oyunu çok iyi götürdük ancak 10 dakika bir uyku dönemimiz oldu. 10 dakikalık dikkat dağınıklığımız biraz müsabakada bizi zora soktu gibi gözüktü ama kısa süre sonra tekrar dengeleyerek müsabakayı istediğimiz şekilde kapatmayı başardık" dedi.

Başarının sadece kendilerinden kaynaklanmadığını dile getiren Akçay, kulübün çeşitli departmanlarında çalışıp kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Hepsinin bugün gelinen noktada çok büyük emekleri var" diye konuştu.

Akçay, grup liderliği için Lazio ile karşılaşacaklarını söyleyerek, "Lazio ve bizim için gruptan çıkma adına önemli bir müsabaka olacak. Birinci bitirmek için her ikimiz de bir mücadele içinde olacağız. Umarım centilmence iyi bir müsabaka olur. Hayırlısı, bakalım Roma'da ne olur? Sanıyorum orada da iyi bir müsabaka çıkaracağız. Hazırlığımızı o şekilde yapacağız. Trabzonspor'a yakışır bir mücadele göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor, saygı dilenciliği yapmayacak kadar büyük takımdır"

Bir gazetecinin, "Trabzonspor, bu başarısına rağmen gereken ilgiyi her türlü çevreden görüyor mu" şeklindeki sorusu üzerine Akçay, şunları söyledi:

"Bugün geldiğimiz noktada aldığımız geri bildirim üst düzey değil. Yine de bir art niyet olduğunu düşünmüyorum. Belki biz karşı tarafa iyi mesajlar veremedik ve kendimizi ifade etmede sorunlar yaşadık diyerek bu soruya cevap vermek istiyorum. Kaldı ki Trabzonspor saygı dilenciliği yapmayacak kadar büyük bir takımdır. Hak etmediği bir şeyin beklentisi içerisinde olmayacak kadar vakur ve gururlu bir camiadır. Dolayısıyla çok da dert etmiyorum."

Akçay, 13 puana ulaşmaları konusunda ise "Sürprizden ziyade çok başarılı bir grafik. Bu kadar yüksekte bir başarıyı samimi olmak gerekiyorsa beklemiyordum. Çocuklara teşekkür ediyorum iyi bir performans gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Christoforou mücadeleden memnun
Yükleniyor lütfen bekleyiniz