Futbol

Abdullah Avcı: Roco 11'de başlayacak

23 Ekim 2019 Çarşamba 17:31 - Son Güncelleme 23 Ekim 2019 Çarşamba 22:30

UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nun 3. haftasında Portekiz ekibi Braga ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı, yeni bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda oyananacak Beşiktaş-Braga maçı öncesi, Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Beşiktaşlı oyuncu Pedro Miguel Braga Rebocho düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Roco ilk 11'de başlayacak"

Abdullah Avcı'nın konuşmasının satır başları:

"Roco sezon başından beri 2, 2.5 sakatlık geçirdi. Şu an itibariyle fiziksel durumu iyi. Yarın da bizimle beraber bizimle ilk 11'de başlayacak. Geçen hafta Douglas sakatlanınca Pedro, 'Sağ bek oynarım' dedi. Pedro çok iyi çalışıyor. Her zaman hazır. Kişilikli, karakterli bir oyuncu. Umarım yarın da performansı iyi olur. Sağda mı olur, solda mı olur bilmiyorum. Pedro Rebocho çok iyi bir profesyonel. Elimizde kişilikli, hazır, karakterli bir oyuncu var. Onunla olmaktan oldukça memnunum ama Braga maçında sağda mı, solda mı olur, bilmiyorum."

"Yarın oyuncu grubumuzla en iyisini yapmalıyız"

"Braga daha önce karşılaştığım, savunmada ve hücumda organizasyonları olan, beraber hareket edebilen bir takım. Yarın bizim de tekrar ivme kazanabilmemiz için taraftarımızın önünde oyuncu grubumuzla en iyisini yapmalıyız. Kulüp içinde değişen durumla beraber en iyisini yapıp ivme kazanmalıyız. Antrenman sonrası sağlıkla ilgili en iyi bilgileri alıp pazara kadar da aynısını yaparak iki maça da en iyi kadroyu çıkarmaya çalışacağız."

"Antrenmanlarda bütün verileri kullanıyoruz"

"Bütün verileri kullanıyoruz antrenmanlarda. Oynadığımız zemin, beslenme, dinlenme sakatlıkları etkileyen durumlar. Dorukhan, kendisine çok iyi bakan bir futbolcuydu, sakatlığı talihsizlik oldu. Belki zeminden kaynaklıydı. Bazı oyuncuların ağrı eşiği yüksektir. Caner Erkin sakatlığına rağmen oynuyor. Bunları minimuma indirmek için antrenmanlarda uğraşıyoruz. Antrenmanlarda verilere ve planlamalara göre hareket ediliyor.

"5 senede yaşanacak süreci 5 ayda yaşamak şanssızlık mı, bilmiyorum"

"Evimizde, taraftarın takımı itmesiyle futbolcular kendilerini daha fazla zorluyor. Sakatlıklarla ilgili araştırmalarımızı yapıyoruz. Bir teknik direktörün 5 senede yaşayacağı süreci 5 ayda yaşamak şanssızlık mı, orasını bilmiyorum. Bunlarla yaşayamayız, düzelteceğiz. Benim kariyerim mevcut oyuncudan maksimum verimi almaya çalışmakla geçti."

"Fikret Orman'a teşekkür ederim"

"Benim çok alışım olmadığım seçim ve yönetim değişimini buradaki 5 ayım içinde yaşamış bulunuyorum. Sayın Fikret Orman'a samimiyeti ve yarattığı çalışma ortamı ve beni buraya getiren teklifi yaptığı için teşekkür ederim. Yeni yönetim, Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi benim 10 senedir tanıştığım, saygı duyduğum, karşılıklı sevgi ve saygımıza inandığım bir isim. Basındaki sözleri için teşekkür ediyorum. Saha içi ve dışı tüm problemleri çözmeye uğraşıyorlar, teşekkür ediyorum.

"Mücadeleden hiç kaçmadım, hiç vazgeçmedim"

"Mücadeleden hiç kaçmadım, hiç vazgeçmedim. Buraya imza atarken çok heyecanlıydım, heyecanımdan hiçbir şey kaybetmedim, hiçbir şekilde hayallerimden vazgeçmedim. Abdullah Avcı'nın devamlılıkta neler yapabileceğini hepiniz biliyorsunuz. Önceki yönetimle olduğu gibi yeni yönetimle de mücadelemizi asla vazeçmeden sürdüreceğiz, oyuncu grubumuzla birlikte. Beşiktaş kulübü büyük bir kulüptür. UEFA özelindeki süreçleri vardır. Mevcut yönetim, yeni heyecanla inanılmaz çalışıyor. Eski yönetim de çalışıyordu. Buraya imza atarken de heyecanımı ve duygularımı net şekilde ifade etmiştim. Hiçbir şeyde savunma yapmıyorum."

"Adem, 'takım kötü ben de kötüyüm' demedi"

"Adem Ljajic'ten beklenti biraz fazla. Milli takım performansı son derece iyi. Adem, 'takım kötü ben de kötüyüm' demedi. 'Performansımdan memnun değilim' dedi. Adem dönüş yapacaktır. Biz nasıl özveriliysek herkes aynısını yapmalıdır. 1-2 maçlık galibiyet, duyguları çok daha farklı bir yere götürecektir diye düşünüyorum."

"Rakamların senin lehine olması bir şey ifade etmez"

"Hiçbir şeye tamam mı, devam mı diye bakılmaz. Hayata ya da oyuna ölüm-kalım maçı diye bakarsan kaygı daha fazla oluşur. Avrupa'da bütün takımların organizasyonu var. Rakamların senin lehine olması bir şey ifade etmez. Wolves bizi burada yendi. Pozisyonu var mı? Taçtan gol yedim. 3 gün sonra Manchester City'i kazandı. Bize göre sıradan bir İngiliz takımıydı. Öyle deniliyordu! City'i yendiler."

"Yarın Erdoğan'ı oynatsam, Roco neden oynamadı denecek"

"Savunmanın iyi olması için takım savunmasının da çok iyi olması gerekir. Bireysel performanslardan önce buna bakılmalıdır. Necip tartışılan bir oyuncuyken 280 antrenmanın 279'una çıkmış bir oyuncu. Mevkisi tartışılabilir ama çıktığında her şeyini veren bir oyuncu. Roco sezon başı çalışmalarında bana bir şeyler hayal ettirdi ama sakatlıkları nedeniyle fiziksel olarak da geri gitti. Yarın Erdoğan'ı oynatsam, Roco neden oynamadı o kadar para veriliyor denecek, Roco oynasa Erdoğan neden yok denecek."

"Necip'e saygı göstermek gerekir"

Avcı, Necip Uysal'ın saygıyı hak eden bir oyuncu olduğunu söyledi.

"Savunmanın iyi olması için takım savunmasının doğru olması gerekiyor. Savunma merkezi oyuncularının bireysel performansı ayrı bir şey. Futbol bütün bir oyun. Necip buranın altyapısından yetişen ve tartışılan bir oyuncuyken geçen sene 280 antrenmanın 279'una çıkmış bir oyuncu. Çıktığında her şeyi verebilen, orta saha, sağ bek, stoper oynayan bir futbolcu. Necip'e saygı göstermek gerekir. Rebocho bana bir şeyler hayal ettirdi. Sakatlığından sonraki süreç dalgalı oldu. 21 oyuncu görev aldı bu takımda yarın belki 22 oyuncu olacak. Erdoğan da son derece iyi gidiyor."

Avcı, basın toplantısına katılan Rebocho için ise "İnsan kalitesi çok yüksek iyi bir profesyonel. İyi çalışıyor. Her zaman elimizde hazır ve çok yönlü bir oyuncu. Bizimle olmasından memnunuz." ifadelerini kullandı. 

"Takımın bana nerede ihtiyacı olursa orada oynamaya hazırım"

Basın toplantısına katılan siyah-beyazlıların Portekizli futbolcusu Pedro Rebocho ise şöyle konuştu:

"Kendi sahamızda oynayacağız. Maçın başından itibaren baskımızı hissettirirsek kazanabiliriz. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Bütün antrenmanlarımı oynamak için yapıyorum. Braga çok güçlü bir takım. Takım bütünlüğü olan tecrübeli bir takım. Defanstan hücuma kadar iyi bir takım. Yarın da Avrupa Ligi'nde taraftarlarımıza ilk galibiyeti yaşatmak istiyoruz. Çok fazla oynama şansım olmadı ama bu da bana bağlı. Sıkı çalışıyorum. Hocam da bana dakika veriyor. Daha fazla oynadıkça, güvenim daha yerine geldikçe asistler de gelecek. Takımın bana nerede ihtiyacı olursa orada oynamaya hazırım. Daha önce birçok kez sağ bek bölgesinde forma giydim. Fransa'da iki kere oynadım. Portekiz'in alt yaş kategorilerinde de oynadım. Çok sıkı çalışıyorum ancak henüz çok oynama şansım olmadı. Oynadıkça güvenim yerine gelecek ve asistler yapacağım."

Sıradaki Haber
UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü hafta heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz