Futbol

"Aboubakar'a kesinlikle ceza verilecek"

17 Mart 2017 Cuma 14:56 - Son Güncelleme 17 Mart 2017 Cuma 15:01

 Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Olympiakos maçında kırmızı kart gören Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar'a ağır bir ceza vereceklerini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mahmutyazıcıoğlu, siyah-beyazlı futbolcunun disiplin yönetmeliğine göre cezalandırılacağını ifade ederek, "Aboubakar'a kesinlikle ceza verilecek. Beşiktaş yönetimi çalışanlarına karşı sorumluluğunu yerine getirdiği gibi çalışanlar da üzerine düşeni yapacak. Sorumluluğunu yapmayanlar, yaptırım neyse sözleşmede neye imza attıysa karşılığını görecek. Bunun tartışılacak bir durumu yok." diye konuştu.

Turu geçmenin Kamerunlu futbolcunun hatasını unutturmayacağını vurgulayan Mahmutyazıcıoğlu şunları kaydetti:

"Şampiyonluğa gidiyoruz, tur atladık, ceza vermeyelim gibi bir durum olamaz. Beşiktaş'ta kurumsal yapıyı oturtmaya çalışıyoruz. Yönetim olarak böyle bir yaklaşımımız var. Kurallar tıkır tıkır işleyecek. Aboubakar, transferinin başından beri tanıdığım bir oyuncu. Ağzı var dili yok bir insan. Takımda en mülayim diye kimi sorsanız ilk söyleyeceğim isim Aboubakar olur. Aboubakar'ı rakibi tahrik mi etti, çok mu zorladı bilmiyorum ama kendinize hakim olamayıp takımı 10 kişi bırakamazsınız."

"Rakibi tahrik etmek gibi bir anlayış yok"

Beşiktaşlı futbolcuların tahriklere kolay kapıldığını anlatan siyah-beyazlı yönetici, "Futbolcularla bu durumları konuşuyoruz. Kimyamızda rakibi tahrik etmek gibi bir anlayış yok. Oyuncularımız saha içinde buna maruz kaldıklarında ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Tahriklere kapılmamalıyız.Sanırım rakiplerimiz de bunu çözdü. Fenerbahçe ve Dinamo Kiev maçlarında benzer şeyler yaşadık. Futbol sadece tekniğe, fiziğe dayanan bir oyun değil. Bu sıkıntıyı çözmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Mahmutyazıcıoğlu, Olympiakos'u eleyip çeyrek finale yükselmeyi beklediklerini belirterek, "Tarihimizde bir Avrupa kupası yok. O yüzden UEFA Avrupa Ligi'nin yeri bizim için çok önemli. Ligde şampiyonluk için ortaya konan bu kadar emek var. İkisinden birini tercih etmek gibi bir lüksümüz yok." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'da tek konsantrasyonlarının finale yükselmek olduğunu söyleyen Beşiktaşlı yönetici, "Sıkıntılı anlarda reaksiyon veren bir Beşiktaş var. Takım olarak olgunlaştık ve tecrübe edindik. Beşiktaş şu anda tarih yazıyor ama tarih olması için sonunu görmemiz lazım." dedi.

 Albayrak: "Beşiktaş'ın adı daha çok duyulacak"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, kazanacakları başarılarla Avrupa'da daha çok duyulan bir takım olacaklarını söyledi.

Albayrak, Olympiakos maçı öncesinde tur atlayacaklarına inandıklarını ve kura çekimine gidecek kafile için Nyon'a uçak biletini maçtan önce aldıklarını söyleyerek, "Sahada herkesin gurur duyduğu bir Beşiktaş vardı. Telefonuma gelen tebrik mesajlarının çoğunu Fenerbahçeli, Galatasaraylı arkadaşlarımdan aldım. Hepsi 'Bizi gururlandırdınız, yolunuz açık olsun' diyordu. Beşiktaş artık Avrupa'da bilinen bir marka oldu. Beşiktaş'ın adı daha çok duyulacak. Bu durum bizleri mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Elde edilen zaferi, siyah-beyazlı takımın savaşarak kazandığını söyleyen Albayrak, "Teslim olmayan, sürekli mücadele eden bir takım ruhu vardı. 10 kişi kaldıktan sonra bunu daha çok gösterdik ve savaşarak kazandık." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Q7 ve Babel en iyi 11'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz