Futbol

Advocaat: "Fenerbahçe gruptan çıkacak"

07 Aralık 2016 Çarşamba 20:50 - Son Güncelleme 07 Aralık 2016 Çarşamba 22:17

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Feyenoord'la deplasmanda yapacakları maç öncesi, iki takımın da gruptan çıkacağına inandığını söyledi.

Advocaat, karşılaşmanın oynanacağı Feyenoord Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına, sarı-lacivertli futbolcu Jeremain Lens ile katıldı.

Hollandalı teknik adam, yarın kendilerine 1 farklı yenilginin bile yeteceğinin belirtilmesi üzerine, Ukrayna'da oynanacak Zorya-Fenerbahçe maçını hatırlatarak, "Bence Manchester United Ukrayna'da kaybedecek. Feyenoord ve Fenerbahçe gruptan çıkacak. Bu hala mümkün. İki teknik adam da kazanmak için takımlarını sahaya çıkaracaktır." dedi.

Şu anda grupta 10 puanda olduklarını ancak bunun gruptan çıkmak için kendilerine yeterli olmadığını anlatan Advocaat, "Son maça geldiğinizde normalde 10 puan size yeter ancak şu anda böyle bir şey yok. Çok önemli bir maç olacak. Fenerbahçe de Feyenoord da Avrupa Ligi'ne devam etmek istiyor. İlgi çekici bir maç bizi bekliyor. Takımıma çok güveniyorum." ifadelerini kullandı.

Son 8-9 maçtır iyi durumda olduklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Göreve ilk geldiğimizde futbolcularımız fiziksel anlamda kendilerini iyi hissetmediklerini söylediler. Benden önceki 4 haftada antrenmanlarda çalışmalarının iyi olmadığını belirttiler. Bu yüzden bir hoca değişikliği ihtiyacı da doğdu. Bunun üzerine çalışmalar yaptık. Zaman geçtikçe de meyvelerini aldık. Son zamanlarda zor maçlar oynadık ve fiziksel anlamda iyi işler yaptık. " şeklinde konuştu.

Sezon başında aldıkları sonuçların kendilerinde baskı oluşturduğunu dile getiren Advocaat, "İlk 3 maçın ikisi kendi sahamızdaydı ve sadece 1 puan aldık. Sonra her karşılaşmada hep iyi sonuçlar almak zorunda kaldık. Bu da bizde fazlasıyla baskı oluşturdu. Futbolcularımda, 'bir yerlerim ağrıyor' şikayeti oluyor. Umarım yarın neler yapabileceklerini gösterirler. Dinlenmeye de ihtiyaçları var." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve bu takımda çalışmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Advocaat, yarın sahaya en iyi kadroyla çıkacağını belirterek, "Böyle maçlarda değişiklikler yapınca, daha sonra 'keşke yapmasaydım' diyorsunuz. Feyenoord karşısında çok güçlü bir takımla çıkacağımızı söyleyebilirim." diyerek düşüncelerini anlattı.

Futbolcusu Robin van Persie'yi dinlendirme düşüncesinin olmadığını söyleyen Advocaat, "Van Persie burada büyük bir mutlulukla oynuyor. Onun kalitesini göstermesini sağlayıp, bunu iyi kullanmalıyız." şeklinde görüş belirtti.

Advocaat, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Dinamo Kiev-Beşiktaş ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga-Fenerbahçe maçındaki hakem hatalarıyla ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

Sıradaki Haber
Kuyt: "Maçta bir seçeneğimiz var"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz