Futbol

Ahmet Nur Çebi'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür

20 Ağustos 2020 Perşembe 17:14 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2020 Perşembe 17:24  |  Kaynak : AA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Yunanistan'ın PAOK takımı ile 25 Ağustos Salı günü oynayacakları maça ilişkin yardımlarından dolayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Vodafone Park'ta Help Steps uygulamasının tanıtımında konuşan Çebi, "PAOK maçı bizim için çok önemli. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için bu turu geçmemiz gerekiyor. Bu tur tek maç ve kurada PAOK deplasmanı tecelli etti. Hayırlısı olsun. Yunanistan ile aramızda sorun olduğu söyleniyor. Oradan gelen mesajlar aktarılıyor. Biz futbolda siyasetin dışında kalmaya hassasiyet gösteriyoruz. Biz spor ve kardeşlik için varız. Efendiliğimizden taviz vermeyeceğimiz gibi cesaretimizi kimse sınamasın. Beşiktaşlılar hem efendi hem cesurdur. Ancak, PAOK takımı da siyah-beyaz, komşu ülkenin takımı, renkdaşız, onlarda da kartal amblemi var. Ümit ediyorum ki misafirperverlik gösterilecektir. Konuşulan şeylerin afaki olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığının kendileriyle sürekli temas halinde olduğunu kaydeden Çebi, "Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve yardımcıları, yetkilileri her gün bizimle iletişim halinde. Yardımlarını, tavsiyelerini ilettikleri gibi ne yapabileceklerini söylüyorlar. Canı gönülden bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye Futbol Federasyonu da konunun içinde. Dışişleri Bakanlığı maçın sağlıklı oynamamız açısından, maçın selameti açısından ellerinden geleni yapıyorlar. Orada oynamamız gerekiyorsa gideceğiz. Belki başka bir yere alınabilir ama bunların kararını biz vermeyeceğiz. Biz sadece maça konsantre olacağız. Gerisini devletimizin ve federasyonunu yapacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Karşılamanın hakemi Daniele Doveri'nin daha önce Yunanistan'da maç yönetmiş olması ile ilgili UEFA ile temas halinde olduklarını da aktaran Çebi, "UEFA hakem heyetiyle görüşmeyi düşünüyoruz. Beşiktaş'ın haklarını savunuyoruz. Bunları nezaket kuralları içinde kamuoyuyla paylaşmadan yürütüyoruz. Camiamız bu konuda bize güvensin. Bazı şeyleri duymamış olmanız karşı camialara gösterdiğimiz saygıdan kaynaklanıyor." dedi.

Sıradaki Haber
UEFA Avrupa Ligi'nde dev finale doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz