Futbol

"Amacımız maçı kazanmak"

01 Kasım 2017 Çarşamba 20:11 - Son Güncelleme 01 Kasım 2017 Çarşamba 20:18

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. hafta maçında Perşembe günü deplasmanda Medipol Başakşehir'le karşılaşacak Hoffenheim'ın teknik direktörü Julian Nagelsmann, Almanya'da olduğu gibi Perşembe günü de kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına takım kaptanı Eugen Polanski ile katılan Nagelsmann, "Biz her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Yarın da amacımız kazanmak olacak. Beraberlik için sahaya çıkmayacağız. Kazanırsak işimiz ciddi şekilde kolaylaşır. Tabii ki bunda, oynanacak diğer maçta alınacak sonuçta etkili olacaktır. Buraya '1 puanla sahadan ayrılırsak iyi olur' düşüncesiyle gelmedik." dedi.

Perşembe günü oynanacak mücadelenin Almanya'daki karşılaşmadan farklı olacağını belirten genç teknik adam, "Futbolun güzel tarafı, her maçın farklı bir hikayesinin olması. Yarın, ilk maçta aldığımız galibiyetin hiçbir önemi olmayacak. İlk maç öncesinde de rakibimizin rotasyona gideceği ve önemli oyuncularını lig maçlarına saklayacağı yönünde haberler vardı. Bunun hiçbir önemi yok. Yarın rakibin kadrosu bizim için sürpriz olacak. Şimdiden 3-1'lik sonucu garanti edebileceksek teşekkür eder buradan ayrılırım. Bizim yapabileceklerimiz net olmakla birlikte rakibin yapabilecekleri sürpriz olacaktır." ifadelerini kullandı.

Nagelsmann, takımındaki sakat oyuncuların kendilerini etkilemeyeceğini aktararak, "Uzun süredir sakatlığı süren oyuncularımız bulunuyor ama çok geniş ve kaliteli bir kadromuz var. Sakat oyuncuların yerini doldurabiliriz. Bazı oyuncularımız için bu bir fırsat olabilir. Kadroma güveniyorum. Yarın iyi bir maç ortaya koymamamız için hiçbir neden yok." şeklinde görüş belirtti.

Avrupa Ligi'nde çok önemli deneyimler edindiklerini vurgulayan Alman teknik adam, "Avrupa kupalarında takım isminin hiçbir önemi yok. Herkes top oynamak ve kendini göstermek istiyor. Biz de iyi sonuçlar alabileceğimizi gösterdik. Sahada daha iyi takım olmak yetmiyor, daha hedefe yönelik goller atmalısınız. Gruptaki ilk maçımızda öne geçebilirdik ama mağlup olduk. Başakşehir maçında fırsatları değerlendirdik, yarın da yakaladığımız fırsatları değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

İstanbul'un büyüklüğünden etkilendiğini belirten Nagelsmann, "Çok büyük bir şehir, bundan etkilendim. Çok fazla araç gördüm, indikten sonra yakın mesafeyi 1 saatte gelmek yanlış şeyi görmediğimi gösterdi. Almanya'da bu kadar sürede 50-60 kilometre fazla gidebilirdik. Ayrıca stadın koridorlarında oyuncuların gerçek boyuttaki figürlerinin bizi karşılaması da beni etkiledi." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Başakşehir, Hoffenheim maçına hazır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz