Futbol

Avrupa'da hedef yarı final

16 Ocak 2014 Perşembe 13:57 - Son Güncelleme 16 Ocak 2014 Perşembe 14:02

Trabzonspor Teknik Direktörü Akçay, Trabzonspor Dergisi'ne konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Avrupa Kupası'nda çeyrek ya da yarı final arasında git geller yaşadıklarını, bunu başardıkları takdirde önemli bir çıkış elde edeceklerini belirtti.

Akçay, Trabzonspor Dergisi'nin bu ay ki sayısında yayımlanan röportajında, savunmaya değer veren bir teknik adam olduğunu ifade ederek, "Kazanamıyorsan kaybetme anlayışı sürekli var olacak. Morinho da Lucescu da bunu yapıyor. Dünyada bu düşünceyi savunan ve uygulayan belirli seviyede teknik adamlar var" dedi.

Trabzonspor'da teknik direktörlük yapmasıyla ilgili olarak Akçay, "Trabzonlu olup Trabzon’da yaşayıp antrenörlük yapan her insanın bu noktayı hayal etmesi kaçınılmaz gibi geliyor bana. Benim için de önemli bir noktaydı. Sürpriz oldu diyebilirim" dedi.

Akçay şöyle devam etti:

"Özellikle kendi yöresinde insanın kabul görmesi ve benimsenmesi zordur. Zaman zaman biz de teknik heyet olarak Trabzonlu olmamıza rağmen Trabzon’un geneli tarafından kabul ve saygı görmediğimizi farkettiğimizde ister istemez birtakım üzüntüler ve duygusal fırtınalar yaşanıyor. Başka bir şehirde doğup gelseydik daha mı avantajlı olurduk diye kendi kendimize sorduğumuz olmuyor değil. Atomu parçalamaktan daha zor bir direnç yaratıyor ön yargılar."

Akçay, takım olarak maksimum seviyede oldukları zaman başarılı olabileceklerini vurgulayarak, "İlk altı arasında olabilirsek bu yıl için kendimizi başarılı sayabiliriz. Avrupa serüveninde Juventus’u geçersek önemli bir eşik olarak kabul edilebilir. Avrupa Kupasında çeyrek ya da yarı final arasında git geller yaşıyoruz. Bunu başarırsak önemli bir çıkış olur" dedi.

Kaleci Onur Recep Kıvrak'ın çok yetenekli olduğunu belirten Akçay şunları söyledi:

"Yaratılırken genetik olarak kaleciliğe aday doğmuş. Antrönerler yetenekleri sadece geliştirebilir, yetenek kazandıramaz. Onur iyi çalıştı. Antrenörlerinin katkılarını yatsıyamayız. Alper hocanın uzun süre hem Tolga hem Onur’a destek vermesi onların şanslarıydı. Bu organizasyon ortaya karakterli, düzgün kaleciler çıkardı. Şu an kaptanımız, 2018’e kadar bizimle. Kaptanlık ve liderlikle neler yapabileceğiyle ilgili kendini geliştirmesi ve Trabzonspor’da bu yönde görev yapması önemlidir. Bunda da başarılı olacaktır.

Ayrıca mevcut kadrodan Abdulkadir bir çıkış yapabilir. Soner’den bir çıkış bekliyorum. Caner’in bölgesindeki tecrübe yoğunluğu kendisinin rol almamasında etkili oldu ancak karakteri ve kişiliğiyle sıçrama kabiliyeti, yüksek mücadele gücüyle bunu kapatabilir. Malouda ve Bosingwa büyük organizasyonlarda hedefe ulaşmış takımların içerisinde yer almış lider oyuncular. Özellikleri yüksek. Takıma katıldıktan sonra da gerek duruşlarıyla, gerek karakterleriyle örnek oluyorlar. Bazen bize de katkı yaptıkları oluyor. Trabzonspor’un genç oyuncular yetiştirmesi yönünde katkıları olacak. Bu oyuncuları altyapı oyuncularıyla da buluşturmayı planlıyoruz. Tecrübelerinden her alanda faydalanmak istiyoruz."

Akçay, taraftarın her zaman haklı olduğunu vurgulayarak, "Kulübün ve takımın sahibidir onlar. Taraftarın ne beklediğini ve istediğini göz ardı etmeden onları mutlu edecek şekilde çalışmak zorundayız. Takımın sahadaki duruşu, mücadele gücü yükseldikçe taraftarın da tribünlere geleceğini düşünüyorum. Top bizde. Pas atmak, gol atmak bizim görevimiz" dedi.  

Sıradaki Haber
"Juventus'tan korkmuyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz