Futbol

Avrupa'daki başarı Akçay'a yetmedi

10 Şubat 2014 Pazartesi 15:09 - Son Güncelleme 10 Şubat 2014 Pazartesi 15:22

Mustafa Reşit Akçay, Avrupa'da gösterdiği başarıyı lige taşıyamadı

Sezon başında göreve getirildiği Trabzonspor'da teknik direktörlükten ayrılan Mustafa Reşit Akçay, Avrupa kupalarında gösterdiği başarıyı ligde yakalayamadı.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Akhisar Belediyespor'a 4-2 yenilerek ligde 29 puanla 9. sırada yer alan Trabzonspor'daki görevinden ayrılan teknik direktör Akçay, Avrupa kupalarındaki performansını lige yansıtamadı.

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir Süper Lig takımı çalıştıran Akçay ile bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 12 maçta mağlubiyet yüzü görmeyerek 9 galibiyet, 3 beraberlik elde eden bordo-mavililer, Süper Lig'de ise 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

Akçay yönetiminde özellikle deplasmanda istediğini bulamayan bordo-mavililer, ligde dış sahada yaptığı 9 maçta 1 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sadece 5 puan toplayabildi.

Avrupa'da mağlubiyet görmedi

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan itibaren başladığı Avrupa serüveninde, tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösteren bordo-mavili takım, grubu da 14 puanla lider tamamlayarak 2. tura yükseldi.

Karadeniz ekibi, Akçay yönetiminde ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk ekibini deplasmanda 1-0 yenen, sahasında da 0-0'lık beraberlikle eleyen bordo-mavili takım, Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.

Gruba, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Legia Varşova'yı evinde ve deplasmanda yenen Karadeniz ekibi, beşinci maçta da Apollon karşısında 4-2 galip ayrılmayı başardı. İtalya'da Lazio karşısında 0-0 beraberlik alan Karadeniz ekibi, ikinci sıradaki rakibi önünde liderliği bırakmayarak 2. tura yükselip bir başka İtalyan takımı Juventus ile eşleşti.

Akçay, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan'ın Videoton takımına elenen bordo-mavililere, bu sezon Avrupa Ligi'nde önemli başarılar yaşattı.

Avrupa'da daha golcü

Trabzonspor, Avrupa kupalarında lig maçlarına oranla gole daha yakın bir görüntü sergilerken, ligde gol yollarında sıkıntı yaşadı.

Karadeniz ekibi, Akçay ile Avrupa arenasında 12 maçta 26 gol bulurken, ligde ise 20 maçta 28 gol attı.

357 gün sonra gelen mağlubiyet

Bordo mavililer, geçen yıl 17 Şubat'ta Fenerbahçe'ye 3-0 yenildikten sonra, Akhisar Belediyespor karşılaşması öncesine kadar, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde kendi sahasında oynadığı 23 maçta, 17 galibiyet ve 6 beraberlik elde etmişti.

Karadeniz ekibi, Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 4-2'lik yenilgiyle 357 gün sonra evinde maç kaybetmiş oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'na da 4. kademe maçından başlayan ve deplasmanda Balıkesirspor'a 3-1 yenilen bordo-mavililer, bu sezon kupaya erken veda etmek zorunda kalmıştı.

AA

Sıradaki Haber
Avrupa'da hedef yarı final
Yükleniyor lütfen bekleyiniz