Futbol

Bir kısmımız birinci köprü, diğerimiz...

10 Aralık 2014 Çarşamba 16:46 - Son Güncelleme 10 Aralık 2014 Çarşamba 20:40

Tottenham Hotspur maçı öncesi Bilic ve Ersan Basın toplantısında konuştu.

İlk olarak söz alan Ersan Gülüm, "Yarın zor bir maça çıkıyoruz, karşımızda çok iyi bir rakip var. Son dönemde oynadığımız maçlara bakarsanız hem Türkiye hem de Avrupa'da iyi oynuyoruz ve takım içinde bir mutluluk var. İki takım da gruptan çıkmayı garantiledi; ama biz lider çıkmak istiyoruz. Oyuncuların performansları üs düzeyde. Taraftar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Ancak biz iyi bir mücadele ortaya koyup gruptan lider çıkmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Slaven Bilic, Ersan Gülüm'ün açıklamalarına destek verirken, "Ersan takım içindeki iyi atmosferden bahsetti. Bu atmosferi oluşturmanın yoluda doğru tavır ve tutum oluşturmak. İyi bir form yakaladık ve üstüste iyi sonuçlar aldık. Yarın zor bir sınavımız var. İki takım da gruptan çıkmayı garantiledi. Başımızın üzerinde bıçak yok. Ama lider olarak çıkmak bizim için çok önemli. Hafta sonunda çok zorlu bir deplasmana gideceğiz. Dolayısıyla sakatlıklar konusunda çok terdbirli olacağız. En iyi antrenman maçtır. Özgüvenimiz çok yüksek. Önemli oyuncularımız yok; ama yine de elimizden geleni yapıp grupu lider tamamlayacağız" dedi.

Taraftara mesaj

Tottenham maçı öncesi taraftarla ilgili yourm yapan Bilic, "Taraftarın gelip gelmeyeceği konusunda olumsuz bir atmosferden bahsetmek doğru olmaz. Yarın stattaki atmosfer Londra ve Yunanistan'daki ve Konya'daki Trabzonspor maçındaki gibi olmayacaktır. Taraftarımız statta bize destek vermezse üzülürüm. Ama ne yapabiliriz ki; umudum şu. Rakibimiz Tottenham ve oyuncularımız için yeterli motivasyon oluşturacaktır" diye konuştu.

Maç fikstürü konusunda ise TFF'ye üstü kapalı göndermede bulunan Slaven Bilic, "Maçı neden pazartesi günü değil de pazar günü oynuyoruz bilmiyorum. Trabzonspor'un maçı Pazartesi günü oynayacak. Bunu daha önce de söyledik, neden böyle bir fikstür yapılıyor" dedi.

"Bir kısmımız birinci, diğerimiz ikinci köprüye gidip kendimizi atacak değiliz"

Gaziantepspor karşısında çok fazla eksikleri olacağını kaydeden Beşiktaş teknik patronu, "Çok sorun var; ama sorun var diye bir kısmımız birinci, diğer kısmımız ikinci köprüye gidip kendimizi aşağı atacak değiliz. Sorunlara rağmen takımdan iyi sonuçlar bekliyoruz. Eksik oyuncuların yerine rotasyona giren oyuncular kendini gösterdiler. Tottenham karşısında önemli bir maça çıkacağız. Oyuncuların yorgun olduğunu düşünmüyorum. Ritme alıştığınız zaman yorgun olmuyorsunuz. Şu anda bizim için avantajlı olan, üst düzey performansa alışmamız olmak. Sarıyer ile oynadığımız kupa maçı sonrası Trabzon'la oynadık. Sarıyer maçı antrenman gibi geçti ve o doğru antrenman maçından dolayı Trabzonspor karşısında üst düzey oynadık" ifadelerini kullandı.

Maç içinde fiziksel ve taktiksel seviyelerini 90 dakika boyunca üst düzeyde tutmaya çalıştıklarını kaydeden Bilic, "Umarım oyun kalitemizi de yüksek tutarak ve daha sonra da bunu yüzde 10 yukarı çıkarırız. Uzun süredir sağlam bir takım gibi oynuyoruz. Yapmamız gereken ayaklarımızı sağlam bir şekilde yere basmak. Maç içindeki taktik seviyerimiz yükseltmeye çalışıyoruz, bunu daha da geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Sakatların durumu

Takımdaki sakat oyunculara da değinen Bilic, "Bu iyi bir durum değil. Üç gün önce üç forvetimiz vardı ve bu her teknik ekibi memnun edecek bir şey. Ancak maçtan sonra Cenk ve genç oyuncu Furkan seçeneği kaldı. Cenk çok iyi bir performans gösterdi. Bu durum, tek maç olacaksa sorun teşkil etmez. Uzun süreli olursa bundan biz de etkileniriz. Mustafa'nın ameliyatı çok başarılı geçti. Yakında dönecek. Demba Ba'nın da bir kırığı var. O çok yakında dönecek. Sakatlanan bir oyuncu ne kadar erken dönerse o kadar iyi olabilir. Ancak acele edersek oyuncuyu çok uzun süre kaybedebiliriz. Bunların üstesinden gelebilirz. 4 Ocak'a kadar oynayacağımız daha çok maç var" diyerek sözlerini bitirdi. 

NTVSPOR

Sıradaki Haber
Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz