Futbol

"Buraya kazanmak için geldik"

19 Şubat 2020 Çarşamba 20:35 - Son Güncelleme 19 Şubat 2020 Çarşamba 21:45

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda yarın Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile karşılaşacak olan temsilcimiz Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk ve Brezilyalı futbolcu Caiçara düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Sporting-Medipol Başakşehir maçı öncesi Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile futbolcu Caiçara basın toplantısı düzenledi.

Hem Başakşehir hem de Türkiye için çok önemli bir karşılaşma olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Buruk, "Türkiye'yi temsil ediyoruz. Kalan tek takımız. Bundan sonraki seneler için, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için ülke puanı önemli. Bunu çok önemsiyoruz. Ülkemizi bu sırada tutmak istiyoruz. Bunun için turu geçmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Burada avantajı yakalayıp Türkiye'ye dönmek istiyoruz"

Sporting hakkında görüşlerini dile getiren Okan Buruk, "Rakibimizin hem kadro olarak hem de oyun içerisindeki sistem olarak değişimlerini doğru bir şekilde analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Yarın her şey oyuncularımızın sahadaki performansına kalıyor. 2 maçlık bir seri, burada avantajı yakalayıp Türkiye'ye dönmek istiyoruz" dedi.

Okan Buruk'tan çekişmeli lig vurgusu

Süper Lig'in en çekişmeli sezonlarından birini yaşadığını söyleyen Buruk, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş da yarışlarını sürdürüyor. Çok daha zor bir lig yaşanıyor ve bu da kaliteyi artırıyor. Bizim de hedefimiz lig şampiyonluğunu yaşamak" dedi.

"Umarım bir tarih yazma şansımız olur"

Bu sene ilk defa Avrupa Ligi'nde oynayan teknik adam olduğunu ifade eden Okan Buruk, "Gruplardan çıkmak büyük bir başarıydı. Benim ve oyuncularım için bu turu geçmek geleceğimiz için çok önemli. Tek hedefimiz buradan avantajla dönmek. Bu maçta ne olursa olsun ikinci maçta her şey belli olacak ama ne olursa olsun umarım kendimiz için de bir tarih yazma şansımız olur" dedi.

Okan Buruk, yoğun maç temposunun kendilerini etkilemediğini vurgulayarak, "Eğer yarışıyorsanız bu temponun içine girmek zorundasınız. Bununla ilgili hiçbir şikayetimiz yok" diye ekledi.

"Robinho 2-3 sene daha oynar"

Robinho'nun sakatlığından dolayı Lizbon'a gelmediğini kaydeden Buruk, "Robinho önümüzdeki hafta bize katılacak. Belki pazartesi Rizespor maçında bizimle olabilir. Ben onunla birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Hem futbolcu hem karakter olarak çok iyi bir kişi. Yaşına göre çok fazla çalışıyor. Sezon başında Junior ile birlikte takımın en iyi gelenlerinden biriydi. Kendisinden çok memnunuz. 2-3 sene daha rahat oynayacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

"Kazanmak için geldik"

Sporting'in gruplardaki performansının etkileyici olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Avrupa Ligi'nde 3 iç saha maçını da kazandılar. Çok iyi bir takım. Burada oynamak bizim için de büyük bir mutluluk. Biz de son 2 dış daha maçını kazanan bir takımız. Hem Wolfsberger hem de Borussia Monchengladbach maçını kazandık. Buraya da kazanmak için geldik. İki takım için de çok güzel bir karşılaşma olacağını düşünüyorum" dedi.

Caiçara: Türkiye ligine genel olarak herkesin saygı duyması lazım

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Junior Caiçara ise "Rakibi çok iyi analiz ettik, onların kuvvetli ve zayıf yanlarını iyi biliyoruz. Çok farklı sistemlerde oynayabilen bir takım. Yarınki maç tamamen bizim performansımıza bağlı. İyi bir sonuçla Türkiye'ye dönmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Manuel Rebelo Fernandes'in yarınki maçta kendilerini favori görmelerinin doğal olduğunu ifade eden Caiçara, "Kendi evinde oynuyor ve favori olduğunu söylemekte haklı. Ama biz iyi hazırlandık. Sürpriz yapıp iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kariyerinde Portekiz ve Almanya liglerinde de oynayan Caiçara, Portekizli bir gazetecinin "Türk futbolunun seviyesiyle" ilgili sorusuna ise "Elbette farklı ama Türkiye liginde de üst düzey ve zor bir futbol oynanıyor. Özellikle lider olduğunuzda rakiplerin motivasyonu çok yüksek oluyor. Portekiz futbolunda şampiyonluk için sadece Benfica, Porto, Sporting ve Braga yarışır. Türkiye ligine genel olarak herkesin saygı duyması lazım" yanıtını verdi.

Basın toplantısının ardından Medipol Başakşehir takımı, maçın oynanacağı Jose Alvalade Stadı'nda son antrenmanını yaptı. Antrenmanı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi. 

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Başakşehir Portekiz'de kayıp
Yükleniyor lütfen bekleyiniz