Futbol

Cardoso: Trabzonspor’a saygı duymalıyız

21 Ağustos 2019 Çarşamba 18:59 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2019 Çarşamba 19:07

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek olan AEK’da teknik direktör Miguel Cardoso, "Trabzonspor’a saygı duymalıyız, çünkü güçlü bir ligden güçlü bir kulüp. Finansal açıdan inanılmaz bir seviyedeler" dedi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda evinde Perşembe günü temsilcimiz Trabzonspor'u konuk edecek AEK’nın teknik direktörü Miguel Cardoso, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor’a saygı duymaları gerektiğini vurgulayan Cardoso, “Hangi takıma karşı oynayacağımızın farkındayız. Trabzonspor’a saygı duymalıyız, çünkü güçlü bir ligden güçlü bir kulüp. Finansal açıdan inanılmaz bir seviyedeler. Sturridge'i alabileceklerini okuyoruz. Avrupa'daki en iyi takımlardan transferler yapıyorlar. Onlara saygı duyuyoruz ama önemli olan kendi oyunumuza odaklanmamız” dedi.

“İlk maçı iç sahada oynamak farklı"

İlk maçı iç sahada oynayacaklarını ifade eden Cardoso, “İlk maçı iç sahada oynamak farklı. Seviye daha yüksek olacaktır ve bununla en iyi şekilde başa çıkmalıyız. Rakibimizi durdurmalı ve yakaladığımız fırsatlardan yararlanmalıyız” ifadelerini kullandı.

"Önemli olan sonuç"

Bir önceki turda çok iyi oynamadıklarını ifade eden Portekizli teknik adam, “İstediğim oyun bu değildi ancak eleme maçları oynadığınızda sonuç önemlidir. En iyi takım bu maçları kazanır. Bu yüzden birlik ve takım ruhu önemli. Eğer bu değerlerde üstün kalırsak, turu geçeceğiz. En iyi oyunumuzu oynamak, bireysel hataları en aza indirmek ve her anlamda rakibimizden daha iyi olmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

“Türkiye'deki atmosferi çok iyi biliyorum"

Trabzon’daki atmosfer hakkında da görüşlerini paylaşan Cardoso, “Trabzon’da sıcak bir atmosferle karşılaşacağız. Birkaç yıl önce Shakhtar ile Başakşehir’e karşı oynadık. Atmosferin orada nasıl olacağını çok iyi biliyorum. Takım daha hazırlıklı olacak” diye konuştu.

22 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'de oynanacak AEK - Trabzonspor maçı TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Trabzonspor, Avrupa'da 128. randevuda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz