Futbol

"Çizme"de liderlik mücadelesi!

11 Aralık 2013 Çarşamba 10:56 - Son Güncelleme 11 Aralık 2013 Çarşamba 14:06

Trabzonspor, İtalya'da liderlik mücadelesi verecek.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında İtalya'nın Lazio takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, rakibiyle liderlik mücadelesi verecek.

Grupta 5 maç sonunda 4 galibiyet, 1 beraberlik ile 13 puan toplayıp lider durumda bulunarak 2. tura yükselmeyi garantileyen bordo-mavililer, 11 puanla 2. sırada yer alan Lazio karşısında grup liderliğini korumaya çalışacak. Karadeniz ekibi, yenilmemesi halinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi grubundan lider olarak çıkma başarısı gösterecek.

Avrupa kupalarında en son yenilgisini 23 Şubat 2012'de deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında 4-1'lik sonuçla alan ve o tarihten sonra 657 gündür mağlubiyet yüzü görmeyen Karadeniz ekibi, yenilmezlik serisini de 14'e çıkararak Galatasaray'ın 15 maçlık yenilmezlik rekoruna bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde bu sezon 11 Avrupa maçında 9 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek mağlubiyet yüzü görmeyen Karadeniz ekibi, iyi sonuçlarını İtalya'da da sürdürmeye çalışacak.

-Art arda altıncı deplasman galibiyeti

Trabzonspor, İtalyan rakibi karşısında kazanması halinde art arda Avrupa kupalarında altıncı deplasman galibiyetini elde ederek, Türkiye'de bir başarıya daha imza atacak.

Bu sezon İrlanda'nın Derry City (3-0), Belarus'un Dinamo Minsk (1-0), Arnavutluk'un Kukesi (2-0), Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol (2-1), Polonya'nın Legia Varşova (2-0) maçlarından galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, Lazio'yu da yenmesi halinde hem 19 yıl önce İtalya'da kaybettiği maçın rövanşını almış hem de üst üste altı deplasman maçını kayıpsız geçmiş olacak.

-Golcüler Henrique ve Olcan

Trabzonspor'un bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme, play-off ve grup maçları olmak üzere oynadığı 11 maçta gollerin yarısını Henrique ve Olcan kaydetti.

Brezilyalı oyuncu 8 gol, Olcan Adın da 5 gol olmak üzere bordo-mavili takımın Avrupa'da 26 golün 13'ünü atma başarısı gösterdiler. Karadeniz ekibinin sahasında Apollon Limassol'u 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantilediği karşılaşmada hat-trick yapan Olcan Adın, son 3 maçta 5 gol atarak grup maçlarında takımını taşıyan oyuncu oldu.

Henrique'nin bu sezon golleri

Henrique'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu ve ligde attığı goller şöyle:

Trabzonspor-Derry City (4-2)...................: 1 gol

Derry City-Trabzonspor (0-3)..........:.........: 2 gol

Dinamo Minsk-Trabzonspor (0-1)...............: 1 gol

Kukesi-Trabzonspor: (0-2)......:..................: 1 gol

Trabzonspor-Kukesi (3-1)...........................: 2 gol

Trabzonspor-Lazio (3-3).............................: 1 gol

Olcan Adın'ın golleri

Trabzonspor-Legia Varşova (2-0) .................: 1 gol

Legia Varşova-Trabzonspor (0-2)..................: 1 gol

Trabzonspor-Apollon Limassol (4-2)...............: 3 gol

-Fransız hakem yönetecek

Roma Olimpiyat Stadında saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını Frederic Cano ve Nicolas Danos yapacak.

-Grupta puan durumu

Grupta son maçlar öncesi puan durumu şöyle:

TAKIMLAR          O G B M A Y P

--------------------------------------------------------------

1-Trabzonspor    5 4 1 0 13 6 13

2-Lazio                5 3 2 0 8 4 11

3-A. Limassol       5 1 1 3 5 8 4

4-Legia Varşova  5 0 0 5 0 8 0

Etiketler : LazioTrabzonspor
Sıradaki Haber
"Fırtına" İtalyanlara teslim olmuyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz