Futbol

Denizli'nin Donk cevabı: Bir tek o mu?

19 Şubat 2016 Cuma 01:30 - Son Güncelleme 19 Şubat 2016 Cuma 00:18

Mustafa Denizli, 1-1 biten Lazio maçı sonrası soruları yanıtladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Lazio 1-1 berabere kalmalarına karşın rövanş için umutlu olduklarını söyledi.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, rövanş öncesi avantajlı bir skor elde edebilmek için maça çıktıklarını belirterek, "Gol yemeden maçı kazanabilme düşüncesiyle, bazı futbolcularımızı da değişik bölgelerde görevlendirerek maça başladık. Öne geçmemizin ardından kısa sürede golü yememiz, biraz paniğe neden oldu" dedi.

Lazio'nun son 10-11 maçını yakından takip ettiğini aktaran Denizli, "Elemeli maçlarda ne yapmamız gerekiyorsa, onu ortaya koymamız gerekiyor. Bugünkü koşullarda, alternatifi olmayan kadromu en iyi şekilde kullanmaya çalıştım. Son 4 antrenmanımızda da bugünkü oyun düzenimizi çalıştık. Bugünkü skor, rövanşta çok daha çekişmeli, kıran kırana bir maç ortaya çıkaracak. Lazio'nun bu sezon deplasman maçlarında daha iyi performans ortaya koyduğunu biliyoruz. Roma'daki rövanş, iki takım için de zorlu geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Belli bölgelerde sıkıntımız var"

Galatasaray takımının dar bir kadroya sahip olduğu yönündeki bir soru üzerine tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Belli bölgelerde sıkıntımız var. Sayısal olarak sıkıntımız yok ama bölge olarak yaşıyoruz. Bunu aşmanın birinci yolu, normalin üzerinde bir istek ve mücadele ortaya koymak. İkinci yol ise futbolcularımızın daha başarılı olduğunu düşündüğü bölgelerde mecburiyetten kaynaklı değişiklikler yapmak ve buna da oyuncuların uyum sağlaması. Ben ve futbolcularım, hep birlikte, tüm sinerjimizi bir araya toplayarak bu durumdan çıkmak zorundayız. Sıkıntımız var diye bunu kabullenecek durumda değiliz. Ben de elimde çok alternatif olsun, özellikle hücum bölgesinde alternatiflerim olsun isterim ama böyle bir sıkıtı yaşıyoruz. Bugün çok pozisyonda değişiklik yaptık ve oyuncular ellerinden geleni ortaya koydular. Bu durum devam edecek çünkü başka şansımız yok."

"Performansım iyi"

Kendisinin kişisel performansıyla ilgili yöneltilen soruya Denizli, "Performansım iyi. Futbolcularımdan en iyi performansı nasıl elde edebilirim, onun düşüncesindeyim. Kiminle oynadığınız değil, ne oynadığınız önemlidir. Bugün attığımız gol, çalıştığımız bir pozisyondan geldi. Kalemizdeki gol de yememek için çalıştığımız bir pozisyondan geldi. Ben Galatasaray takımına dışarıdan bakan biri değilim. Kazansaydık fevkalade iyi olurdu. Galatasaray birçok başarıyı dış saha maçlarında elde etmiştir. Gelecek hafta son derece zorlu bir rövanş olacaktır" şeklinde konuştu.

Ryan Donk'un performansı soruldu

Öte yandan, Ryan Donk'un Lazio karşısındaki performansına da değinen Denizli, "Takımı kişi bazında benim değerlendirmem doğru değil. Gördüğü kartı tartışmamız lazım. Daha kötüsünü ceza sahası içinde Podolski'ye yaptılar. Pas hatasını her oyuncu yapabilir. Verdiğim görevi yerine getirip getirmediğine, sürpriz koşuları yapıp yapmadığına bakarım. Elinden gelen gayreti ortaya koydu. Hatayı bir tek o mu yapıyor? Herkes yapıyor. Çalışma isteğinden memnunum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
“Küçük bir çocuk gibi sevindim”
Yükleniyor lütfen bekleyiniz