Futbol

Farnolle'ye ırkçı saldırı

01 Ağustos 2019 Perşembe 23:51 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2019 Cuma 00:10

Yeni Malatyaspor'un Beninli kalecisi Fabien Farnolle, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını 1-0 yenerek tur atladıkları maçın ardından ırkçı hareketlere maruz kaldı.

Karşılaşmanın ardından TRT Spor'a açıklamada bulunan Fabien Farnolle, müsabakanın sonunda kendisine yönelik ırkçı hareketlerin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Maç içinde olabilecek olaylara karşı her futbolcu hazırlıklıdır. Ben de öyleyim. Futbolda baskı her zaman olacaktır. Ancak maçtan sonra utanç duyulacak hareketler vardı. Onun için bu tarz hareketleri kınıyoruz. Belki bu ülkeye mal etmemek gerekiyor ama bunu yapan insanların utanması gerekiyor. Çünkü biz buraya futbol oynamaya geliyoruz, insanlara bir şölen sunuyoruz. Beyaz ya da Afrikalı ayırımı yapmak çok kötü bir şey. Utanç duyulması gereken bir şey."

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın da Farnolle'e yönelik ırkçı hareketlerle ilgili, "Müsabakanın üzücü anları oldu. Kalecimize yapılan ırkçı bir saldırı var. Çocuk içerde ağlıyor. Maymun hareketi yapmışlar. Avrupa'da bunun olmasını yadırgadık." ifadelerini kullandı.

Jahovic golle başladı

Yeni Malatyaspor'un yeni transferi Adis Jahovic, sarı-siyahlılardaki kariyerine iyi bir başlangıç yaptı.

Olimpija Ljubljana ile oynanan ilk maçta bir kez fileleri havalandıran Makedon golcü, rövanş mücadelesinin de tek golünü kaydederek turun geçilmesinde önemli rol oynadı.

Malatya temsilcisinden ilk galibiyet

Yeni Malatyaspor, uluslararası organizasyonlardaki ilk galibiyetini aldı.

Tarihinde ilk kez bir uluslararası turnuvada mücadele eden sarı-siyahlı ekip, ikinci maçına çıktı. İlk müsabakada beraberlik alan Yeni Malatyaspor, ikinci maçında galibiyet elde etti.

Olimpija Ljubljana 10 kişi kaldı

Olimpija Ljubljana, maçın ilk yarısında 10 kişi kaldı.

Mücadelenin 23. dakikasında sarı kart gören Endri Çekiçi, 38. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Kullanılan faulün ardından oluşan pozisyonda Yeni Malatyaspor'dan Robin Yalçın topu ağlara gönderse de hakem Filip Glova Robin'in faul yaptığını belirterek golü geçerli saymadı.

Kaynak: TRT SPOR - AA

Sıradaki Haber
"Farklı bir oyun düşünüyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz