Futbol

Fenerbahçe gruplarda

25 Ağustos 2016 Perşembe 19:55 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2016 Perşembe 20:55

Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşında karşılaştığı İsviçre'nin Grasshoppers takımını 2-0 yenerek, adını gruplara yazdırdı.

Müsabakaya daha istekli başlayan Grasshoppers, maçın ilk 25 dakikasında topun kontrolünü elinde bulundurdu. Topa sahip olmasına rağmen Fenerbahçe kalesine gitmekte zorlanan ev sahibi takım, ilk yarıda net gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra kontrolü rakibine kaptırmasına rağmen savunmada çok fazla zorlanmayan İsviçre temsilcisi, devre arasına 0-0 eşitlikle girdi.

38. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında altıpas gerisinde bulunan Van Persie'nin gelişine vurduğu top az farkla yandan auta çıktı.

43. dakikada Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girmek isterken Grasshoppers savunmasının müdahale ettiği top ceza alanı yayı içindeki Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısında oyunun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, buna rağmen gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra hareketlenen sarı-lacivertli ekip, özellikle sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın 77. dakikasında Fernandao'nun attığı golle 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, 84. dakikada Stoch'un golüyle farkı 2'ye çıkardı. Bu gollerin ardından rakibinin de oyundan kopmasıyla rahat bir son bölüm geçiren Fenerbahçe, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler, 3-0 ve 2-0 biten maçların ardından UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

Müsabakada Fenerbahçe karşısında bir varlık gösteremeyen Grasshoppers, net gol pozisyonuna giremedi. Karşılaşmanın son bölümünde oyundan düşen ve Fenerbahçe ataklarını durduramayan İsviçre temsilcisi, Fernandao ve Stoch'un gollerine engel olamayarak sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve Avrupa'ya veda etti.

68. dakikada soldan ceza sahasına sokulan Stoch'un yerden vuruşunda top az farkla auta çıktı.

77. dakikada Fenerbahçe, mücadelede öne geçti. Van der Wiel'in ara pasıyla ceza sahası için sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Kaleci Mall'ı geçen top, ağlara gitmek üzereyken çizgi üzerinde dokunan Fernandao, takımını öne geçirdi: 0-1

79. Alper Potuk'un pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal, sert bir şut çıkardı ancak kaleci Mall meşin yuvarlağı kornere çeldi.

84. dakikada sarı-lacivertliler farkı 2'ye çıkardı. Grasshoppers sahasının ortasında topla buluşan Mehmet Topal, şık bir pasla soldan bindiren Stoch'u topla buluşturdu. Ceza sahası içi sol çaprazda kaleci Mall ile karşı karşıya kalan Slovak futbolcu, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-2

Mücadeleyi 2-0 kazanan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara adını yazdırdı.

Stat: Letzigrund

Hakemler: Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra (Hollanda)

Grasshoppers: Mall, Lüthi, Pnishi, Rhyner, Antonov, Kareem (Dk. 68 Kamberi), Sigurjonsson, Gjorgjev, Andersen (Dk. 81 Harun Alpsoy), Brahimi, Tabakovic

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 73 İsmail Köybaşı), Salih Uçan (Dk. 53 Chahechouhe), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Alper Potuk, Stoch, Van Persie (Dk. 68 Fernandao)

Goller: Dk. 77 Fernandao, Dk. 84 Stoch (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 34 Pnishi, Dk. 47 Rhyner (Grasshoppers), Dk. 65 Skrtel (Fenerbahçe)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: "Maçın ilk yarısında yeterince iyi değildik. İkinci yarıda biraz daha hareketli, hızlı ve sert bir oyun sergiledik" - "Alper'in çok daha iyi oynaması gerekiyor. Orta sahaya geçince futbol oynamaya başladı diye değerlendirebiliriz. Kenarda iyi değildi" - Grasshoppers Teknik Direktörü Tami: "Sahaya sürdüğüm ilk 11'in performansından memnunum"

MAÇIN ARDINDAN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşında 2-0 kazandıkları Grasshoppers maçının ikinci yarısında daha iyi oynadıklarını söyledi.

Zürih'teki Letzigrund Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hollandalı teknik adam, son 7 günde 3. maçlarına çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Maçın ilk yarısında yeterince iyi değildik. Son 7 günde üçüncü maçımıza çıktık. Bazı oyuncularımızın yorgun olduğu görüldü. İkinci yarıda biraz daha hareketli, hızlı ve sert bir oyun sergiledik. İkinci yarıda daha sert oynadık. Devre arasında oyuncularımıza rakibimizin mevcut konsantrasyonlarını sonuna koruyamayacaklarını ve alan bırakacaklarını söyledik. Öyle de oldu."

Alper Potuk'un kanatlardan ziyade orta sahada daha etkili olduğunu vurgulayan 68 yaşındaki teknik adam, "Tüm saygımla söylüyorum, Alper'in çok daha iyi oynaması gerekiyor. Orta sahaya geçince futbol oynamaya başladı diye değerlendirebiliriz. Kenarda iyi değildi. Göbekte daha iyi oynadı. Birçok oyuncumuzda bu tür durumu yaşadık." ifadelerini kullandı.

Advocaat, sarı-lacivertli taraftarların İsviçre'deki desteğine değinerek, "Taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsinler. Bu akşam kendi sahamızda gibi oynadık. Umarım pazar günü de onların desteğini görebiliriz. Buna ihtiyacımız var. Özellikle geçen pazar yaşadığımız kayıptan sonra bizi çok önemli bir maç bekliyor. Umarım stadımız dolu olur ve taraftarımızın desteğini arkamızda hissederiz." açıklamasında bulundu.

Advocaat'tan basın toplantısı tepkisi

Advocaat, basın toplantısının uzaması nedeniyle Grasshoppers Teknik Direktörü Pierluigi Tami ve kulüp yetkililerine tepki gösterdi.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına ilk gelen Tami'nin konuşması yaklaşık 15 dakika sürdü. Advocaat, bu sürede toplantıyı salonda takip etti. Basın toplantısının ardından Grasshoppers Kulübünün basın sorumlusu, Tami'yi, İsviçreli gazetecilerle özel röportaj alanına aldı.

Özel röportaj alanının toplantı masasının yanında bulunması nedeniyle birkaç dakika daha bekletilen Hollandalı teknik adam, basın sorumlusuna tepki gösterdi. Advocaat, misafir takım olduklarını ve basın toplantısına ilk kendilerinin katılması gerektiğini belirterek, durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

Tami: "İlk 11'in performansından memnunum"

Grasshoppers Teknik Direktörü Pierluigi Tami ise elenmelerine rağmen takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi.

Elinde bulunan kadronun yetersiz olduğuna değinen Tami, "Sahaya sürdüğüm ilk 11'in performansından memnunum. Altı as futbolcudan yoksun bir kadroyla sahaya çıktık. Elemelerde iyi bir performans sergiledik. Son 5 haftada 12. resmi maçımızı oynadık. Olumlu netice elde etmeyi umuyorduk ama pozisyonlara giremedik." şeklinde görüş belirtti.

Dar bir kadroları olduğunu aktaran Tami, "Çok daha güçlü bir kadroya sahip olmanız gerekiyor. Haftada üçer maç oynadığımız için yıprandık. Kadromuzda bulunan sadece birkaç futbolcu bu tip performans sergiledi. Kısıtlı imkanlarımız var. Genç oyuncular için iyi bir tecrübe edindik. Artık önümüzdeki lig ve İsviçre Kupası maçlarına odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Osmanlıspor tarih yazdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz