Futbol

Fenerbahçe seri başı

08 Aralık 2016 Perşembe 23:19 - Son Güncelleme 08 Aralık 2016 Perşembe 22:07

UEFA Avrupa Ligi'nde grup lideri olarak tur atlayan sarı-lacivertli ekibimiz, 2. tur eşleşmelerinde seri başı oldu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında Hollanda temsilcisi Feyenoord'u deplasmanda 1-0 yenerek grup lideri oldu ve adını 2. tura yazdırdı.

Fenerbahçe bu skorla puanını 13'e yükseltti ve grup lider oldu. Feyenoord ise grubu 7 puanla 3. sırada tamamladı ve Avrupa kupalarına veda etti.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ...

Manchester United, Ukrayna'da sevindi

Grubun diğer maçında Manchester United ise Ukrayna deplasmanında Zorya'yı 2-0 yendi ve Fenerbahçe'nin arkasında 2. olarak son 32'ye kaldı.

Maça, tek farklı yenilgide dahi ikinci tura çıkma avantajıyla başlayan ve üst üste pozisyonlar bulan sarı-lacivertliler, 22. dakikada Moussa Sow'un röveşata golüyle öne geçti. Fenerbahçe, Sow'un golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıda skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, müsabakayı bu skorla kazanmayı bildi.

Fenerbahçe seri başı

Fenerbahçe, grubunu lider bitirdi ve 2. tur eşleşmelerinde seri başı oldu. Sarı-lacivertlilerin seri başı olarak katılacağı kura çekimi, 12 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi son 32 turunda temsil edecek diğer takımlar Osmanlıspor ile Beşiktaş da kuraya seri başı olarak katılacak.

Üç maçta 9 puan

Fenerbahçe, gruptaki son 3 maçını da kazanarak başarılı bir grafik çizdi.

Sarı-lacivertliler, grubun 3. maçında Manchester United'a deplasmanda 4-1 kaybettikten sonra yükselişle geçti. Kadıköy'de Manchester United ve Zorya'yı eli boş gönderen sarı-lacivertliler, Hollanda'da da kazanarak Avrupa Ligi'nde son 3 maçını galip bitirmiş oldu.

Sow'dan bir röveşata golü daha

Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Sow, röveşata gollerine bir yenisini Feyenoord karşısında ekledi.

Karşılaşmanın 22. dakikasında takımın öne geçiren Sow, bu sezon 3. kez röveşatayla fileleri havalandırdı. UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ve Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a aynı vuruş sitiliyle gol atan Sow, bu sezon gol sayısını ise 6'ya yükseltti.

Ligde 4, Avrupa'da ise 2 golü bulunan Sow, forma giydiği son 6 maçta fileleri 5 kez havalandırdı. Sow, bu 5 golün 3'ünü ise röveşata olarak filelere gönderdi.

Fenerbahçe, Feyenoord'un iç saha serisini bitirdi

Fenerbahçe, Feyenoord'un iç sahada 20 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdi.

Sahasında oynadığı son 20 resmi maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik alan Feyenoord, Fenerbahçe karşısında bu istatistiğini devam ettiremedi.

Hollanda takımlarına karşı seri sürüyor

Sarı-lacivertliler, Hollanda temsilcilerine karşı yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Son yenilgisini 17 Eylül 2009'a Kadıköy'de Twente karşısında 2-1'lik skorla yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonraki 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Fenerbahçe, bu 5 maçta da rakiplerine gol şansı tanımadı. Hollanda takımları adına Fenerbahçe'ye son golü 7 yıl önce Twente formasıyla Blaise Nkufo atmıştı.

Skrtel cezalı duruma düştü

Feyenoord karşısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Skrtel, cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertli ekibin bu kulvarda yaptığı son 2 maçta sarı kart gören Skrtel, Feyenoord önünde yine sarı kart alınca, son 32 turundaki ilk maçta oynama şansını kaçırdı.

Van Persie alkışlandı

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, futbola başladığı takım olan Feyenoord'un taraftarlarınca alkışlandı.

Karşılaşmanın 75. dakikasında yerini Emmanuel Emenike'ye bırakan Van Persie, oyundan çıkarken eski takımının taraftarlarının sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Fenerbahçe taraftarı hiç susmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, maç boyunca hiç susmayarak takımlarına destek oldu.

Statta kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, üst tura çıkmanın sevinicini dolu dolu yaşadı. Maçtan sonra da futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar, eski oyuncuları olanı Feyenoord'un kaptanı Dirk Kuyt'a da sevgi gösterilerinde bulundu. Kuyt, Fenerbahçeli taraftarların bu jestine alkışla karşılık verdi.

Sıradaki Haber
"Sulu gözlü bir adamım. Odadan kaçtım"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz