Futbol

Fenerbahçe'de hedef 3 puan

16 Eylül 2015 Çarşamba 10:31 - Son Güncelleme 16 Eylül 2015 Çarşamba 10:40

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında F.Bahçe, Molde'yi konuk edecek.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü Norveç'in Molde takımıyla karşılaşacak.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek.

Grup maçlarına 3 puanla başlamayı hedefleyen sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa'da 5. maçına çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 0-0 ve 3-0'lık skorlarla elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise Yunanistan'ın Atromitos ekibini her iki maçta da yenerek (1-0, 3-0) tur atladı.

Molde de Fenerbahçe gibi bu sezon Avrupa macerasına "Devler Ligi" umuduyla başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Ermenistan'ın Pyunik takımını eleyen Norveç ekibi, 3. ön elemede Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb ekibine elendi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Molde, Belçika'nın Standard Liege takımını saf dışı bıraktı.

Fenerbahçe'nin eksikleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasındaki ilk maçına önemli oyuncularından yoksun çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan stoperler Abdoulaye Ba ve Simon Kjaer ile Diego Ribas, Molde karşısında forma giyemeyecek. Kasımpaşa maçından sonra ağrıları olduğu için dinlendirilen Josef de Souza ve Luis Nani'nin ise Molde maçında sahada olması bekleniyor.

Sakatlığını atlatarak takımla çalışmalara başlayan Bruno Alves'in oynayıp oynamayacağına teknik direktör Vitor Pereira karar verecek.

Portekizli teknik adamın hazır olması durumunda Alves'i ilk 11'de oynatması bekleniyor. Pereira, ilk 11 kurgusunu ise Alves'in durumuna göre belirleyecek. Tecrübeli teknik adam, Alves oynamazsa Kasımpaşa maçında olduğu gibi stoper bölgesinde Kadlec-Mehmet Topal ikilisine görev verecek.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sırp futbolcu Lazar Markovic ise cezası nedeniyle Molde karşısında oynayamayacak. Geçen sezon Liverpool formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Basel maçında rakibine yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Markovic, UEFA'dan 4 maç ceza almıştı.

Bu cezanın ikisini Liverpool'un UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile oynadığı maçlarda çeken Sırp futbolcu, kalan iki maç cezasını ise Fenerbahçe'de tamamlayacak. Markovic, sarı-lacivertlilerin Molde ve Celtic'le yapacağı maçlarda cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Avrupa'da 195. randevu

Fenerbahçe, Avrupa arenasında 195. sınavına çıkacak.

Farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 194 maçın 69'unu kazanan sarı-lacivertli ekip, 87 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 241 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 297 gol gördü.

Avrupa kupalarında 41. sezonunu geçiren Fenerbahçe'nin, performans tablosu şöyle:

 

Organizasyon

O

G

B

M

A

Y

UEFA Kupası

54

18

10

26

72

91

UEFA Avrupa Ligi

30

17

8

5

43

24

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

33

9

4

20

30

70

UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme

28

11

9

8

43

31

UEFA Şampiyonlar Ligi

40

11

6

23

42

70

Avrupa Kupa Galipleri Kupası

9

3

1

5

11

11

İç sahada 97. maç

Fenerbahçe, iç sahada 97. Avrupa kupası maçına Molde karşısında oynayacak.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 96 Avrupa kupası mücadelesinde 46 galibiyet aldı, 20 maçta berabere kaldı, 30 kez de yenildi.

İç saha maçlarında rakip fileleri toplam 141 kez havalandıran "Sarı Kanaryalar", kalesinde ise 110 gol gördü.

Sarı-lacivertlilerin, Avrupa kupalarında ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 96 maçta alınan sonuçların oluşturduğu tablo şöyle:

 

Organizasyon

O

G

B

M

UEFA Kupası

27

14

4

9

UEFA Avrupa Ligi

15

8

5

2

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

16

6

3

7

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme

14

6

5

3

UEFA Şampiyonlar Ligi

20

9

2

9

Avrupa Kupa Galipleri Kupası 4 3 1 0

İlk kez Norveç ekibiyle oynayacak

Fenerbahçe Avrupa kupalarında ilk kez bir Norveç temsilcisiyle karşılaşacak.

Avrupa arenasında bugüne dek 31 ülkeden 82 farklı takımla eşleşen sarı-lacivertliler, Norveç ekibine karşı ilk kez mücadele edecek. Norveç'in Molde ekibi, Fenerbahçe'nin Avrupa'da karşılaşacağı 32. ülke takımı olacak.

Kupalarda en çok (9 kez) İngiliz ekiplerle eşleşen Fenerbahçe, 8'er kez Fransa, İtalya ve Hollanda, 7 kez de Macaristan takımlarıyla karşılaştı.

Alman takımlarıyla 6, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Romanya ekipleriyle beşer, Portekiz temsilcileriyle 4, Ukrayna, Yunanistan ile İsveç takımlarıyla da üçer kez eşleşen "Sarı Kanaryalar", Belçika, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Rusya ve Yunanistan takımlarıyla ikişer kez, Faroe Adaları, Danimarka, Moldova, Sırbistan, Belarus, Kıbrıs Rum Kesimi, İskoçya, Kuzey İrlanda, Lüksemburg, Arnavutluk, İsrail ve Azerbaycan ekipleriyle ise birer kez rakip oldu.

Molde 83. rakip

Norveç ekibi Molde, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki 83. farklı rakibi olarak kayıtlara geçti.

Daha önce 82 farklı rakiple karşılaşan sarı-lacivertliler, ilk defa Molde'yle eşleşti.

Fenerbahçe, 56 yıllık Avrupa kupaları macerasında ise en fazla İngilizlerin Arsenal, Macarların MTK Budapeşte ve Hollanda'nın PSV Eindhoven takımlarıyla karşı karşıya geldi.

Arsenal ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve ön elemesinde 3 defa eşleşen Fenerbahçe, MTK ile Avrupa Kupa Galipleri Kupası, UEFA Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaştı.

Sarı-lacivertliler Hollanda'nın ünlü kulübü PSV Eindhoven ile de Avrupa'nın bir numaralı kupasında 3 kez mücadele etti.

Sıradaki Haber
Güneş ilk 11'de değişikliğe gidiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz