Futbol

'Fırtına'lı grup

31 Ağustos 2013 Cumartesi 11:53 - Son Güncelleme 31 Ağustos 2013 Cumartesi 11:56

Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Trabzonspor'un gruptaki rakipleri belli oldu.

Avrupa Ligi’ne 2. Ön Eleme Turu’ndan katılan Bordo-Mavililer, sırasıyla Derry City, Dinamo Minsk ve Kukesi’yi saf dışı bırakarak tarihinde ilk defa gruplara kalma başarısı göstermişti. Bu turnuvada ülkemizin tek temsilcisi olan Trabzonspor’un gruptaki rakipleri dün çekilen kurayla belli oldu. Fırtına ikinci torbadan kuraya katıldı ve J Grubu’na düştü. Burada ilk torbadan İtalyan devi Lazio, üçüncü torbadan Polonya’nın güçlü ekiplerinden Legia Varşova ve dördüncü torbadan Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol ile eşleşti. Trabzonspor, gruptaki ilk maçını 19 Eylül’de Apollon ile deplasmanda. Grup karşılaşmaları 12 Aralık’ta oynanacak son maçlarla sona erecek. Bordo-Mavililer eğer grupta ilk iki sıra içerisinde yer alırsa adını ikinci tura yazdıracak.
 
Avrupa tecrübesi fazla
 
Lazio, İtalya’nın en köklü ve başarılı kulüplerinden biri. 2011-12 sezonunda Samsunspor’un teknik direktörlüğünü yapan Petkovic şu anda takımın başında bulunuyor. İtalyanlar şu anda belki eski gücünde değil ancak kadrosunda Hernanes, Candreva, Klose, Ledesma ve Marchetti gibi önemli isimler yer alıyor. Ayrıca Burak Yılmaz’ı transfer etmek için büyük bir çaba sarf ediyorlar. İtalyan ekibinin Avrupa’da önemli başarıları bulunuyor. 1998-99 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nı müzesine götüren Lazio, 1999’da da Avrupa Süper Kupası’nı kaldırdı. Bu sezon lige 2-1’lik Udinese galibiyetiyle başlayan başkent temsilcisi, İtalya Süper Kupası’nda ise 18 AĞğstos’ta Galatasaray’ın rakibi Juventus’la karşılaşmış ve 4-0 kaybetmişti. Lazio, bugün ligde yine Juventus’la kozlarını paylaşacak.
 
Legia Varşova
 
Polonya futbolu son yıllarda yükseliş içerisinde. Avrupa’nın birçok ülkesine futbolcu ihraç ediyorlar. Legia özellikle 1970’li yıllarda fırtına gibi esiyordu. Sonradan düşüşe geçse de ülke futbolundaki yükselişe paralel bir performans sergiliyor. 5 haftası geride kalan ligde 9 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Legia’nın en büyük kozu şüphesiz ateşli taraftarı. Takımın yıldızı Saganowski. Ayrıca Galatasaray’ın unutulmaz oyuncularından Kosecki’nin oğlu Jakub Kosecki de bu kulübün formasını giyiyor. 
 
 
(FANATİK) 
 
Apollon Limassol
 
Apollon Limassol, geçtiğimiz sezon Kıbrıs Rum Kesimi Kupası’nı kazanarak Avrupa Ligi vizesi aldı. Play-Off turunda Fransa’nın Nice takımını eleyerek sürprize imza attı. Ligde tarihindeki en büyük başarısı üçüncülük. Avrupa’da tecrübesiz. Kadrosunda dikkat çeken iki isim, Arjantinli golcü Sangoy ile İspanyol forvet Roberto. Kıbrıs Rum Kesimi’nde henüz lig başlamadı. Apollon, ligdeki ilk maçında pazartesi günü Ermis Aradippou’yu ağırlayacak.
Sıradaki Haber
Kaka’nın Galatasaray korkusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz