Futbol

Güneş'ten ilk 11'de 3 değişiklik

05 Kasım 2015 Perşembe 19:11 - Son Güncelleme 05 Kasım 2015 Perşembe 18:24

Beşiktaş-Lokomotiv Moskova maçından önemli notlar...

UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Kasımpaşa maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa karşısında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm ile birlikte yine aynı maçta ikinci yarıda görev yapan Gökhan Töre ve Jose Sosa'yı ilk 11'de sahaya sürdü.

Geçen sezon gördüğü kırmızı kart nedeniyle grupta ilk 3 maçta görev yapamayan Olcay Şahan'a da ilk 11'de yer veren Güneş, Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'yı ise yedek bekletti.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı'dan oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlı teknik adam, orta alanın sağında Gökhan Töre'yi, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'yı, sol açıkta ise Olcay Şahan'ı oynattı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlı ekipte Quaresma'nın yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun, yedek kulübesinde oturdu.

Olcay Şahan bu sezon Avrupa'da ilk kez forma giydi

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez forma giydi.

Siyah-beyazlı ekibin geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynadığı ve 3-1 yenildiği rövanş maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan 28 yaşındaki futbolcu, gruptaki ilk 3 maçta görev yapamamıştı.

Teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Olcay Şahan, Lokomotiv Moskova karşısında sol açıkta görev aldı.

Lokomotiv Moskova'da 2 değişiklik

Lokomotiv Moskova, grubun üçüncü haftasında sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı maçın kadrosunda 2 değişlikliğe gitti.

Moskova'daki maçta siyah-beyazlı ekibe karşı mücadele eden futbolculardan kart cezalısı Vedran Corluka'nın yanı sıra Taras Mikhalik, takımdaki yerlerini alamadı.

Bu futbolcuların yerine Jan Durica ve Renat Yanbaev ilk 11'de görevlendirildi.

Fernandes yeniden Atatürk Olimpiyat Stadı'nda

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Manuel Fernandes, ilk kez rakip takım oyuncusu olarak İstanbul'da sahaya çıktı.

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko tarafından ilk 11'de görevlendirilen Portekizli futbolcu, 628 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'na ayak bastı.

İkitelli'de bulunan statta son maçını 16 Şubat 2014'te Bursaspor'a karşı oynayan Fernandes, iki takım arasında Moskova'da oynanan maçta siyah-beyazlı ekibe karşı 73 dakika mücadele etmişti.

Tribünler boş kaldı

Beşiktaş taraftarı, Lokomotiv Moskova karşılaşmasına ilgi göstermedi.

Siyah-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez sahaya çıktığı Atatürk Olimpiyat Stadı tribünlerinin çok büyük bir bölümü boş kalırken, mücadeleyi 20 bin civarında sporsever izledi.

Bu arada maçı az sayıda Lokomotiv Moskova taraftarı da takip etti.

Sıradaki Haber
Kuyt'tan F.Bahçe'ye ziyaret
Yükleniyor lütfen bekleyiniz