Futbol

Kadıköy'de büyük şok

17 Eylül 2015 Perşembe 19:03 - Son Güncelleme 17 Eylül 2015 Perşembe 23:54

Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Molde'ye 3-1 mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Molde'ye 3-1 mağlup oldu.

Yeni sezona Fernandao, Nani, Robin van Persie gibi flaş transferlerle giren ve hedefini UEFA Avrupa Ligi'nde final olarak belirleyen Fenerbahçe ilk maçında şok bir yenilgi aldı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Molde'ye galibiyeti getiren goller 36' Tommy Hoiland(penaltı), 53' Mohamed Elyounoussi ve 65'te Martin Linnes'ten geldi. Fenerbahçe'nin maçtaki tek sayısı ise 42'de Nani'den geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Ozan'ın ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Meireles, son çizgiye inmeden daha müsait durumdaki Van Persie'yi gördü. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

7. dakikada Eirik Hestad'ın soldan ortasında, altıpasta topla buluşan Hoiland'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

22. dakikada Nani'nin sağ çaprazdan ortasında, penaltı noktası üzerinde topla buluşan Volkan Şen'in kafa vuruşu sonrası kaleci Horvath meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

26. dakikada Hoiland'ın pasında ceza alanının hemen önünde topla buluşan Singh'in bekletmeden sert şutunda, kaleci Fabiano meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

28. dakikada Nani'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Horvath, topu kornere gönderdi.

35. dakikada Eirik Hestad'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Daniel Hestad, Ozan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Orta hakem Benoit Bastien, kale arkası hakeminin uyarısıyla penaltı kararı verdi.

36. dakikada penaltı atışını kullanan Hoiland, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

38. dakikada Şener'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Kadlec'in son çizgiden çıkardığı topa Mehmet Topal müdahale edemeyince, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

42. dakikada Meireles'in pasında savunmanın arkasına iyi sarkan Nani, boş pozisyonda topu bekletmeden filelere gönderdi ve 1-1 eşitliği sağladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıya durgun başlayan Fenerbahçe, rakibin kanat organizasyonlarında yine savunmada sıkıntılar yaşadı ve 53. dakikada Elyounoussi'nin bu şekilde attığı golle 2-1 geriye düştü. Teknik direktör Vitor Pereira, takımının yenik duruma düşmesinin ardından 58. dakikada orta sahadan Mehmet Topal'ı çıkarıp Fernandao'yu alarak çift forvete döndü. Hücumda tüm konsantrasyonunu kaybeden sarı-lacivertli ekip, savunmada da oyundan düştü ve 65. dakikada Linnes'in golüyle skor Norveç ekibi lehine 3-1'e geldi. Oyun disiplininden kopan ve dağınık bir görüntü veren Fenerbahçe, Elyounoussi'nin 84. dakikada gördüğü kırmızı kartla son bölümleri 10 kişi oynayan rakibinin kontrolü elinde tutmasına engel olamadı ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

47. dakikada Moström'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Singh'in plase şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

49. dakikada sağdan ceza alanına giren Şener, son çizgide kaleyi cepheden gören pozisyonda bekleyen Nani'ye topu bıraktı. Ancak bu oyuncu boş pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

53. dakikada Hoiland'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Şener'den önce topa hamle yapan Elyounoussi, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımının bir kez daha öne geçmesini sağladı: 2-1.

64. dakikada orta sahada topu kapan Eirik Hestad, Fenerbahçe ceza sahasına indiği anda sağ çaprazda Hoiland'ı gördü. Bu oyuncunun bekletmeden yerden sert şutunda, meşin yuvarlak uzak direğe çarpıp oyun alanına döndü.

65. dakikada Linnes, ceza yayı önünde yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 3-1.

90+2. dakikada Caner'in soldan kullandığı korner atışı sonrası Molde ceza sahası içinde oluşan karambolde, Kadlec ve Ozan ile üst üste şut imkanı bulan Fenerbahçe, savunmayı geçemedi ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe: 1 - Molde: 3

Stat: Ülker

Hakemler: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Fransa)

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 58 Fernandao), Ozan Tufan, Meireles (Dk. 69 Uygar Zeybek), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 69 Alper Potuk)

Molde: Horvath, Linnes, Gabrielsen, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad, Singh, Eirik Hestad (Dk. 79 Hussain), Moström (Dk. 87 Toivio), Elyounoussi, Hoiland (Dk. 66 Kamara)

Goller: Dk. 36 Hoiland (Penaltıdan), Dk. 53 Elyounoussi, Dk. 65 Linnes (Molde), Dk. 42 Nani (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 84 Elyounoussi (Molde)

Sarı kartlar: Dk. 24 Mehmet Topal, Dk. 35 Nani, Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Sıradaki Haber
Beşiktaş, Skenderbeu'ya hazır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz