Futbol

Kafkas: Dramatik bir veda oldu

29 Ağustos 2014 Cuma 01:45 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2014 Cuma 01:55

Karabükspor Teknik Direktörü Kafkas, elenmeleriyle ilgili değerlendirme yaptı.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında deplasmanda karşılaştığı Fransız ekibi Saint-Etienne'ne penaltılar sonucu elenen temsilcimiz Kardemir Karabükspor'un Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sonuç için "Dramatik bir veda oldu" dedi.

Kafkas, maçın ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlk yarı rakip, oyunu kontrolünde tuttu. ikinci yarı oyuna hamlelerle, sistemle ilgili birtakım değişiklikler yaptık. Oyunu tutmayı başardık. yakaladığımız pozisyonlar da oldu. Zaman zaman biz, zaman zaman onlar baskılı oynadı. Penaltılar bir şans. Avantajlı olmamıza rağmen son iki penaltıyı kaçırıp elendik. İlk defa katıldığımız ve böylesine mücadele verdiğimiz bu gurupta, oyuncularım ellerinden geleni yaptı."

Futbolculara teşekkür eden Kafkas, "Lige dönmemiz gerekiyor, lig başlıyor. İnşallah seneye yakalarız UEFA'da oynamayı. Tecrübesiz bir takımız. Biz bir yılda buraya geldik. Başkanımız ve biz yeni göreve geldik. Önümüzdeki yıllarda doğru yapılanmayla, daha iyi transferlerle gruplara mutlaka kalacağız" dedi.

Kafkas, Kardemir Karabüskpor'un Türkiye'de ses getirecek bir takım yapma gücüne sahip olduklarını, elendikleri için üzüldüklerini, tekrar bu şansı yakalamak için bir yıl beklemek zorunda kalacaklarını vurguladı.

Kafkas penaltı seçimi için ne dedi?

Penaltı kullanan futbolcuların seçimi konusunda gelen bir soruya Kafkas, en iyi penaltı atacak 5 oyuncuyu seçtiğini, zaten bu futbolculardan başka da kimsenin atmak istemediğini belirtti.

Galtier: "Çok baskın oynadık"

Saint-Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier ise "Çok baskın oynadık ancak şansızlıklar üst üste geldi. Buna rağmen tur atladık" dedi.

Galtier, düzenlenen basın toplantısında, maça çok organize olduklarını belirtti.

 "Mevlüt'ü iyi oynamadığı için oyundan aldım"

"Çok baskın oynadık ancak şansızlıklar üst üste geldi. Buna rağmen tur atladık" ifadesini kullanan Galtier, şöyle devam etti:

"Genel olarak maç iyi geçti. İkinci yarı rakip, sistem değişikliğine gitti. Bu bizi biraz zorladı. Mevlüt Erdinç'i iyi oynamadığı için oyundan aldım. Bu maçla tecrübe kazanmak bizim için iyi oldu."

Sıradaki Haber
Karabük'te büyük hüzün!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz