Futbol

"Lideri yenmek için oynayacağız"

06 Aralık 2017 Çarşamba 22:26 - Son Güncelleme 07 Aralık 2017 Perşembe 01:42

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında deplasmanda Medipol Başakşehir'le karşılaşacak Braga'nın teknik direktörü Abel Ferreira, gruptan çıkmayı garantilemelerine rağmen sahaya galibiyet için çıkacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına takımın genç oyuncularından Bruno Xadas ile katılan Ferreira, "Daha önce hiç Türkiye'ye gelmemiştim. Buradaki insanların, taraftarların ne kadar futbola tutkulu olduklarını biliyorum. Bu nedenle bu fantastik ülkede olduğumdan dolayı çok mutluyum. Yarın her zaman olduğu gibi 11 oyuncumuzla sahada yer alacağız ve son dakikaya kadar kazanmak için uğraşacağız. Tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Grup maçlarına başlarken en önemli hedefimiz 10 puanı almaktı. Bu maç öncesinde 10 puanı aldık ama yarınki maçta da elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Gruptan çıkmayı garantilemelerinin kendilerini rehavete sokmayacağını dile getiren Portekizli teknik adam, "Bundan önceki hedefimiz gruplara kalmaktı, gruplarda ise hedefimiz grubu lider olarak geçmekti. Bundan sonraki hedefimiz ise çeyrek final olabilir. Hep adım adım hedefler koyuyoruz. Yarın için de bir rehavet içinde olmayacağız. Yarın kimin oynadığının bir önemi yok. Türkiye'nin liderini yenmek için oynayacağız. Çok güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Rakibimiz Türkiye liginin lideri olduğu için rakibimizi çok ciddiye alıyoruz." şeklinde konuştu.

Ferreira, genç oyuncularına şans vereceğini aktararak, "Braga'nın oyuncuları, bu takımda olmanın şansını değerlendirmek için burada bulunuyor. Sahada olacak oyuncular bu önemli tecrübeyi yaşamak için şans elde edecek. Bunu iyi değerlendireceklerini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, "Size göre Braga'dan sonra gruptan Medipol Başakşehir mi yoksa Ludogorets mi çıkmayı hak ediyor?" sorusuna ise "İki takımın da oyun planları ve düzenleri farklı. Ben Başakşehir'in oyununu daha çok beğeniyorum. Ancak Ludogorets de tabii ki gruptan çıkabilir. Geçiş oyunlarını iyi oynayan bir ekip." yanıtını verdi.

Xadas: "Bu maçı da kazanmak istiyoruz"

Braga'nın genç oyuncularından Bruno Xadas da Medipol Başakşehir'i yenerek grubu lider tamamlamayı garantilemek istediklerini söyledi.

Grubu galibiyetle tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Xadas, "Bu maçı da kazanmak istiyoruz. Sahada elimden geleni ortaya koyacağım. Hocamın verdiği şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum, antrenmanlarda iyi çalışıyorum. Her zaman hazır olmam gerekiyor. Elime fırsat geçince bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Avcı: "Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz