Futbol

Napoli bu sezon ne yaptı?

15 Aralık 2014 Pazartesi 16:09 - Son Güncelleme 15 Aralık 2014 Pazartesi 16:15

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor yine İtalyan bir takımla eşleşti.

 Trabzonspor UEFA Avrupa Liginde İtalyan ekiplerinden Napoli ile eşleşti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine İtalyan bir ekiple eşleyen Bordo-Mavililer, bu kez geçen yıl ki şansızlığını kırmak istiyor. Napoli’nin bu yılki performansı da geçen yıla oranla dikkat çekici.

Bu yıl 15 maç sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 7. Sırada bulunan Napoli’nin 24 puanı bulunuyor.

Bu yıl ki Avrupa serüvenine Athletic Bilbao Şampiyonlar Ligi Play-Off maçları ile başlayan Napoli, kendi evinde oynadığı ilk maçta İspanyol rakibi ile 1-1 berabere kalırken İspanya’da 3-1 kaybedince Şampiyonlar Ligi'nden elenerek UEFA Kupasında yoluna devam etti.

UEFA Avrupa Liginde I grubunda Slovan Bratislava, Young Boys ve Sparta Prag ile eşleşen Napoli, sadece Young Boys’a deplasmanda 2-0 yenildi. Kendi evinde oynadığı maçları 3 gol atarak kazanan Napoli, deplasmandaki karşılaşmalarda ise Sparta Prag ile 0-0 berabere kalırken sadece grupta hiç puanı bulunmayan Slovan Bratislava’yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Kadrosunda bir çok yıldız isim barındırmasına rağmen bu yıl gösterdiği performans ile taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Napoli ile bordo-mavililer ilk maçını 19 Şubat 2015’de Hüseyin Avni Aker’de oynayacak. UEFA’da deplasman karnesi kötü olan Napoli karşısında Trabzonspor, iyi bir sonuç alırsa turu geçme şansı yüksek olacak.

Napoli, geçen yıl İtalya ligini 3. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligine gitmeye hak kazanmıştı.  

Sıradaki Haber
İşte Liverpool'un analizi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz