Futbol

"Öncelikli görevim takımın başarısı"

24 Şubat 2016 Çarşamba 19:13 - Son Güncelleme 24 Şubat 2016 Çarşamba 21:16

Mustafa Denizli ve Fernando Muslera, Lazio öncesi konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun rövanşında İtalya'nın Lazio takımıyla yapacakları karşılaşmada, tur için tüm güçlerini ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı takımın kalecisi Fernando Muslera ile Roma Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Galatasaray olarak bizi bir sonraki tura taşıyacak olan skoru elde etmek için 90 dakika boyunca aklımızı, yüreğimizi ve gücümüzü sahada en aktif, kolektif şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz" dedi. 

İlk maçta Aurelien Chedjou’ya verdiği görev ve oynattığı pozisyonun çok tartışıldığının anımsatılması üzerine Denizli, "Benim öncelikli görevim takımımın başarıyı nasıl bulacağıdır. Kiminle bulacağı çok önemli değildir. Dolayısıyla takımımı en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyim. Bu nedenle bir oyuncunun daha önce nerede oynadığı değil, verilen görevleri yapıp yapmamasıdır önemli olan. O maç için öyle bir uygulamayı düşündüm ve sahaya yansıttık. Chedjou’ya verdiğimiz görevi de normal şartlarda eksi olarak değerlendirmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

- "Bazı fedakarlıkların ön plana çıkması lazım"

Kendisinin klasik sözü olan "yüzde 51" şansları için olumlu düşündürtecek durumlarının olup olmadığı sorusu üzerine Denizli, şunları söyledi:

"Tabii bunun önce takımımla paylaşmam gereken düşünce olduğunu biliyorum. Hiç kimse birinci maçtan sonra net şekilde 'şu takım tur atlar' kanısını ortaya koyamaz. Dolayısıyla bunun gerçekleşmesi için ne yapmamız gerektiği konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda, bazı fedakarlıkların ön plana çıkması lazım, hem saha içinde yardımlaşma hem de risk olarak. Biz bunu mutlaka yapmak mecburiyetindeyiz. Goller atmadan turu geçme şansımız yok. Öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek. O düşüncenin de o zaman bir şey ifade edebileceğini söyleyebiliriz."

- "Hiç penaltı çalıştırmadım"

Maçın uzayıp, penaltılara kalma ihtimaline karşın takımına penaltı çalıştırıp çalıştırmadığı sorulan Mustafa Denizli, “Bu tür maçlar hem yurt içinde hem yurt dışında yıllardır oynadığımız maçlar. Ben teknik adamlık kariyerime başladığımdan beri, başında bulunduğum hiçbir takıma penaltı çalışması yaptırmadım. Penaltı çalışmasına bizi götürecek hiçbir anlayışı takımımla paylaşmadım. Dolayısıyla bu maçla ilgili de öyle bir çalışmamız olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın Rusya’daki basın toplantısında, "Bazen hücum bazen savunma futbolu oynayarak Avrupa’ya damga vuramazsınız" açıklamasının hatırlatılması üzerine Denizli, "Avrupa futbolunda defansif oynayarak başarıya giden örnekler var. 2010’da Inter’in Şampiyonlar Ligi’ni kazanması ya da Yunanistan’ın 2004’te Avrupa Şampiyonası’nı kazanması, bunlar tipik defansif aksiyonları güçlü olan takımların başarıya ulaşmasıdır. Ben bu mesleğe başladığımdan beri daha ziyade ofansif futbol anlayışını tercih ediyorum" diye konuştu.

- Muslera: "Zor bir maç olacak"

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ise tur için gol atmanın yollarını arayacaklarını belirterek, "çok zor bir maç olacak" ifadesini kullandı.

Bir dönem Lazio forması da giyen Muslera, yeniden Roma’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burası çok özlediğim güzel bir şehir. Burada 5 sene geçirdim. Futboldan ziyade insan olarak geliştiğim bir yer. Burada olmak, Kolezyum’u ve Vatikan’ı yeniden görmek, eski arkadaşlarımla bir araya gelmek güzel” diye konuştu.

Muslera, bir soru üzerine, "Galatasaray’da oynadığım 5 yılda 8 kupa kazandım. Bir yıl kötü gidebilir bu normal. Bu sadece bizim için değil her takım için geçerli. Böyle anlarda çalışmayı bırakmamak, sonuna kadar mücadele etmek önemli diye düşünüyorum. Sonuna kadar oynamalıyız. Biz Türkiye’nin en büyük takımıyız" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Uslu: "Hocaya ya da RVP'ye sorun"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz