Futbol

ÖZET | Kanarya Rusya'da turladı

25 Şubat 2016 Perşembe 17:54 - Son Güncelleme 27 Şubat 2016 Cumartesi 16:12

Fenerbahçe, Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalarak, tur atladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında, Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

İstanbul'daki ilk maçı 2-0 kazanan sarı-lacivertli temsilcimiz, rövanşta rakibi ile 1-1 berabere kalarak, adını son 16'ya yazdırdı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ...

İlk maçta aldığı 2-0'lık skorun avantajıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, kontrollü bir oyunla maça başladı. De Souza ve Volkan Şen'le gole yaklaşan sarı-lacivertliler, ilk yarının son dakikasında Samedov'un ayağından kalesinde golü gördü. Rakibine önemli bir fırsat vermemesine rağmen sarı-lacivertliler soyuma odasına 1-0 geride gitti.

Lokomotiv Moskova ise ilk maçta aldığı 2-0'lık yenilgiyi çevirmek için sahaya çıktı. Rus ekibi, genel olarak topun hakimi olsa da Fenerbahçe kalesinde ilk yarının sonuna kadar önemli fırsat bulamadı. Maçın 45. dakikasında kaleci Fabiano'nun da hatasıyla Rus ekibi Samedov'un golüyle devreyi 1-0 önde tamamlayarak umutlandı.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıya etkili başladı. Van Persie ile net bir fırsat yakalan sarı-lacivertlileri rahatlatan gol, 83. dakikada Mehmet Topal'dan geldi. Bu golle tur için büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe, kalan sürede kontrolü elinde tutarak Moskova'dan istediğini aldı.

İlk maçtaki dezavantajını ortadan kaldırmak için ikinci yarıya mutlaka gol bulmak için çıkan Lokomotiv Moskova, golün dışında 71. dakikada maçtaki en net fırsatını yakaladığı pozisyonu Samedov'la değerlendiremedi. Rakip kalede istediği baskıyı kuramayan Rus ekibi, Mehmet Topal'ın golüyle tur ümitlerini tamamen kaybetti. Lokomotiv Moskova, kalan sürede başka gol fırsatı bulamadı ve maç 1-1 berabere bitti.

Stat: Lokomotiv

Hakemler: Ivan Kruzliak, Martin Balko, Tomas Somolani (Slovakya)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Pejcinovic, Corluka, Durica, Denisov, N'dinga (Dk. 13 Mikhalik), Kolomeytsev, Kasaev (Dk. 81 Zhemaletdinov), Fernandes (Dk. 73 Skuletic), Samedov, Miranchuk

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül (Dk. 44 Şener Özbayraklı), Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 75 Kadlec), De Souza, Nani (Dk. 80 Alper Potuk), Volkan Şen, Van Persie

Goller: Dk. 45 Samedov (Lokomotiv Moskova), Dk. 83 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 53 Kolomeytsev, Dk. 54 Mikhalik, Dk. 82 Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Dk. 63 Ozan Tufan, Dk. 66 De Souza (Fenerbahçe)

İLK MAÇ

Ülker Stadyumu'nda oynanan ilk maçta Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan golleri 18 ve 72. dakikalarda Brezilyalı Josef de Souza atmıştı.

İLK MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Galatasaray'ın Avrupa'da 267. sınavı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz