Futbol

Pereira: "Eğer takım gol yiyorsa..."

02 Ekim 2015 Cuma 01:30 - Son Güncelleme 02 Ekim 2015 Cuma 01:37

Teknik direktörler, 2-2 biten Celtic-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımda bir stoper sorunu olduğunu düşünmediğini, sonradan oyuna giren futbolcuların gol atmasının onların ne kadar hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında İskoçya'nın Celtic takımı ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, stoper bölgesiyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Ben bir stoper sorunu olduğunu düşünmüyorum. Üç stoperimiz sakatlık yaşadı. Bu sakatlıkları yaşamadan önce savunmamızın koordinasyonu son derece iyiydi. Sakatlıkla beraber stoperlerimiz arasında koordinasyonu kaybettik. Zor bir atmosferde oynadık, onların performansından memnunum. Eğer takım gol yiyorsa bunu sadece stoperlere yükleyemeyiz, takım olarak gol yiyoruz."

Oyunu genişletip daha fazla orta şansı bularak maçı kazanmak istedikleri için üç stoperle oynamaya başladıklarını belirten 47 yaşındaki teknik adam, Celtic karşısında maçı dengelemek için de böyle bir taktik izlediklerini ifade etti.

İskoç temsilcisine karşı zorlu bir mücadele ortaya koyduklarını dile getiren Pereira, "Celtic gibi bir takımın sahasında oynadığımızı düşünürsek, uzun toplarla gol bulmaya çalışacaklardı, çok fazla orta yapacaklardı. Kjaer ile benim yanıma geldiği pozisyonda konuştuk, ondan top kendisine geldiğinde orta saha oyuncusu gibi çıkmasını istedim. Ondan biraz daha ileri hareketlenmesini istedim. Neler yapmamız gerektiğiyle ilgili konuştuk. Ben biraz daha ataklara katılmasını ve takımın daha geniş oynamasını istedim" şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, son haftalarda Robin van Persie ve Fernandao'nun sonradan oyuna girerek gol atmasıyla ilgili soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuna kulübeden gelip katkı yapıyorlarsa bu onların ne kadar motive oldukların gösterir. Bu akşam da böyleydi. Onların ne kadar motive olduklarını gördüm. Bugün sonradan oyuna katılan oyuncuların konsantrasyonu üst düzeydeydi. Bugün yaptığımız değişiklikleri yapabilmemiz için birinin kulübede olması gerekiyor. İkisi de aynı anda sahada olursa kulübeye baktığımda bu alternatifi göremem, bu değişikliği yapamam."

Deila: "Büyük bir fırsatı kaçırdık"

Celtic Teknik Direktörü Ronny Deila ise Fenerbahçe karşısında büyük bir fırsat kaçırdıklarını belirterek, "İlk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum ancak ikinci yarıda iyi fırsatlar yakalayamadık. Fenerbahçe ikinci yarıya büyük bir enerjiyle başladı ve bizi geride bıraktı. Maçı kazanamadığımız için hayal kırıklığına uğradım. Ancak puan aldığımız için mutluyum, grup hala açık" diye konuştu.

İlk yarıda oyunu iyi kontrol ettiklerini savunan Deila, kendilerine güvendikleri zaman etkili bir futbol ortaya koyduklarını söyledi.

Maç boyunca destek veren taraftarlara teşekkür eden 40 yaşındaki teknik adam, "Celtic Park'ta maç oynadığımızda muhakkak rakiplerimizi zorluyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Celtic geleneği bozmadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz