Futbol

Robin ven Persie ilk 11'de

01 Ekim 2015 Perşembe 22:04 - Son Güncelleme 02 Ekim 2015 Cuma 01:11

Pereira, Celtic maçında forvet tercihini Robin van Persie'den yana kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda deplasmanda Celtic ile oynadığı maçta Hollandalı forvet Robin van Persie'yi ilk onbirde sahaya sürerken, Molde maçında olduğu gibi İskoç rakibine karşı da kaleyi Volkan Demirel yerine Fabiano Ribeiro'ya emanet etti.

Portekizli teknik adam Pereira, zorlu Celtic deplasmanında Beşiktaş karşısında sahaya sürdüğü kadroda dört değişikliğe gitti. Yedek kulübesinde oturmaktan rahatsız olduğu ve Pereira ile bu yüzden gerginlik yaşadığı iddialarıyla gündeme gelen Van Persie, Celtic maçında ilk onbirde sahaya çıktı.

Pereira, İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'dan transfer edilen ve ligde sonradan oyuna girdiği Bursaspor ile Beşiktaş maçlarında rakip fileleri havalandıran 32 yaşındaki futbolcuya, Molde maçında olduğu gibi ileri uçta görev verdi. Bu sezon ligde altı, Avrupa kulvarında ise beş maçta forma giyen Brezilyalı futbolcu Fernandao ise yedek soyundu.

Portekizli çalıştırıcı, 3-1 kaybettikleri Molde maçındaki kaleci tercihini Celtic deplasmanında da değiştirmedi. Molde karşısında bu sezon ilk kez resmi bir maçta forma giyen Brezilyalı file bekçisi Fabiano Ribeiro, İskoç ekibi karşısında da sarı-lacivertli ekibin kalesini korudu.

Hasan Ali Kaldırım ile Caner Erkin arasındaki tercihini Hasan Ali'den yana kullanan Pereira, sakat ve cezalı olan Lazar Markovic'in mevkisinde ise Molde maçında olduğu gibi Volkan Şen'e görev verdi.

Kalede Fabiano'yu oynatan Pereira, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer ve Hasan Ali'den kurdu. Savunmanın önünde Ozan Tufan, Mehmet Topal, Raul Meireles üçlüsünü bozmayan Pereira, kanatlarda ise Volkan Şen ile bu sezon bütün resmi maçlara ilk onbirde başlayan Portekizli orta saha oyuncusu Nani'yi oynattı. Hücumdaki tercihi merak edilen deneyimli teknik adam, formayı Van Persie'ye verdi.

Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Jose Fernandao, Diego Ribas, Uygar Mert Zeybek, Alper Potuk, Abdoulaye Ba ile Caner Erkin görev bekliyor.

Kaptanlık pazubandını Mehmet Topal taktı

Fenerbahçe'de Mehmet Topal takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Kaleci Volkan Demirel'in yedek başladığı, ikinci kaptan Gökhan Gönül'ün ise 18 kişilik kadroda yer almadığı mücadelede sarı-lacivertli takımda kaptanlık pazubandını Mehmet Topal taktı.

Molde maçında da ilk iki kaptanın yokluğunda pazubandı Caner Erkin almıştı. Caner'in de yedek kalmasıyla kaptanlık görevini Mehmet üstlendi.

Markovic Avrupa'da yok

Fenerbahçe'nin sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan kiraladığı Lazar Markovic, takımının UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ilk iki maçta cezası nedeniyle forma giyemedi.

Liverpool'da geçen sezon Basel ile oynadıkları maçın 60. dakikasında Behrang Safari'yle girdiği ikili mücadele sonrasında doğrudan kırmızı kart gören ve UEFA tarafından dört maçtan men edilen Markovic, Celtic maçıyla cezasını tamamladı.

Geçen sezon Liverpool'un Beşiktaş ile yaptığı UEFA Avrupa Ligi ikinci tur maçlarının yanı sıra bu sezon da Fenerbahçe'nin Molde ile gruptaki ilk mücadelesinde takımdaki yerini alamayan Sırp futbolcu, Celtic maçıyla cezasını doldurdu.

Beşiktaş maçında sakatlanan ve oyundan alınan 21 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Pereira tarafından İskoçya kafilesine dahil edilmemişti.

İskoç temsilcisinde iki değişiklik

Celtic Menajeri Ronny Deila, gruptaki ilk galibiyetini almak istediği Fenerbahçe maçında ideal kadrosunda iki değişikliğe giderek mücadele etti.

Kart cezalısı Izaguirre'nin yerine Tierney'i oynatan Norveçli teknik adam, bu sezon yedisi ligde, üçü de Avrupa kupası maçlarında olmak üzere 10 gol atma başarısı gösteren Griffiths'in arkasında Rogic yerine Johansen'e şans verdi.

Gordon'un kalesini koruduğu yeşil-beyazlı ekipte, savunma dörtlüsünü Lustig, Boyata, Ambrose ve Tierney oluşturdu. Bitton ve Brown'ın savunmanın önünde görev yaptığı Celtic oyun kurgusunda, Commons ve Forrest kanatlarda, Johansen ise tek forvet olarak sahaya çıkan Griffiths'in arkasında oynadı.

Deila, Türk futbolcu Nadir Çiftçi'yi Ajax maçında olduğu gibi yedek soyundurdu. Nadir Çiftçi ile birlikte Bailly, Blackett, Armstrong, Mackay-Steven, Rogic ve Janko yedek kulübesinde görev bekledi.

Celtic savunmasında Izaguirre boşluğu

İskoç temsilcisinde bu sezon lig ve Avrupa kupası maçlarının hemen hemen tamamında 90 dakika süre alan Honduraslı savunma oyuncusu Emilio Izaguirre, cezası nedeniyle sarı-lacivertli takıma karşı forma giyemedi.

Grupta Ajax ile deplasmanda oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları maçın 73. dakikasında yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gören 29 yaşındaki Izaguirre, Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü.

Teknik direktör Deila, savunmanın solunda görev yapan Izaguirre'nin yerine Tierney'e şans verdi.

Glasgow, 5 yıl aradan sonra Türk ekibi ağırladı

İskoçya'nın en büyük şehri Glasgow, Avrupa kupasında beş yıl aradan sonra bir Türk temsilcisini ağırladı.

Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında 29 Eylül 2010 tarihinde Ibrox Stadı'nda Rangers ile karşılaşmış ve Naismith'in golüyle sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

Tarihinde Avrupa kupalarında hiç Türk takımlarıyla eşleşmeyen Celtic, ilk kez sahasında sarı-lacivertli ekibi konuk etti.

Türk taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı

Zorlu Celtic deplasmanında gruptaki ilk galibiyetini almak için mücadele eden Fenerbahçe'yi Britanya'da yaşayan ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk taraftarlar yalnız bırakmadı.

Toplam 60 bin kapasiteli Celtic Park Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alan taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları tribünlere çağırarak tezahüratlarla moral verdi.

Sıradaki Haber
Villarreal tek attı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz