Futbol

Skenderbeu tarih yazdı!

06 Kasım 2015 Cuma 00:45 - Son Güncelleme 06 Kasım 2015 Cuma 00:04

Sporting Lizbon'u 3-0 yenen Skenderbeu, flaş bir galibiyete imza attı.

Beşiktaş'ın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi H Grubu büyük bir sürprize sahne oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez bu yıl gruplarda mücadele etme hakkı kazanan Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, sahasında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u 3-0 mağlup ederek, gecenin flaş skorlarından birine imza attı.

Elbasan Arena'da oynanan H Grubu 4. hafta maçında Skenderbeu, 15. dakikada Sabien Lilaji ile 1-0 öne geçti.

Konuk Sporting Lizbon'da kaleci Rui Patricio 17. dakikada kırmızı kart görürken kazanılan penaltıyı kullanan Sabien Lilaj hem kendisinin hem de takımın 2. golünü kaydetti: 2-0

Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

55. dakikada Bakary Nimaga bir gol daha bulan ve karşılaşmayı 3-0 kazanan Arnavutluk temsilcisi, kendisi adına tarihi bir zafere imza attı.

Arnavutluk'ta Beşiktaş'ı sevindiren skor

Toplam bütçesi sadece 6 milyon avro olan Skenderbeu, bu galibiyetle grupta puanla tanıştı. Hanesine 3 puan yazdıran Arnavutluk ekibi, 2. tur için de az da olsa umutladı. Portekiz ekibi Sporting Lizbon ise 4 puanda kaldı.

Sporting Lizbon'un puan kaybı Beşiktaş'ı sevindirdi. Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalan temsilcimiz, 6 puanla grupta 2. sıradaki yerini korudu.

Skenderbeu, gruptaki bir sonraki karşılaşmasında 26 Kasım'da deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Sporting Lizbon ise Rus ekibi Lokomotiv Moskova'ya konuk olacak.

Sıradaki Haber
"Rakibimiz daha iyiydi"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz