Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Skenderbeu tarih yazdı!

06 Kasım 2015 Cuma 00:04

Sporting Lizbon'u 3-0 yenen Skenderbeu, flaş bir galibiyete imza attı.

Beşiktaş'ın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi H Grubu büyük bir sürprize sahne oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez bu yıl gruplarda mücadele etme hakkı kazanan Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, sahasında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u 3-0 mağlup ederek, gecenin flaş skorlarından birine imza attı.

Elbasan Arena'da oynanan H Grubu 4. hafta maçında Skenderbeu, 15. dakikada Sabien Lilaji ile 1-0 öne geçti.

Konuk Sporting Lizbon'da kaleci Rui Patricio 17. dakikada kırmızı kart görürken kazanılan penaltıyı kullanan Sabien Lilaj hem kendisinin hem de takımın 2. golünü kaydetti: 2-0

Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

55. dakikada Bakary Nimaga bir gol daha bulan ve karşılaşmayı 3-0 kazanan Arnavutluk temsilcisi, kendisi adına tarihi bir zafere imza attı.

Arnavutluk'ta Beşiktaş'ı sevindiren skor

Toplam bütçesi sadece 6 milyon avro olan Skenderbeu, bu galibiyetle grupta puanla tanıştı. Hanesine 3 puan yazdıran Arnavutluk ekibi, 2. tur için de az da olsa umutladı. Portekiz ekibi Sporting Lizbon ise 4 puanda kaldı.

Sporting Lizbon'un puan kaybı Beşiktaş'ı sevindirdi. Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalan temsilcimiz, 6 puanla grupta 2. sıradaki yerini korudu.

Skenderbeu, gruptaki bir sonraki karşılaşmasında 26 Kasım'da deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Sporting Lizbon ise Rus ekibi Lokomotiv Moskova'ya konuk olacak.

Etiketler: ArnavutlukArnavutluk'ta Beşiktaş'ı sevindiren skorBeşiktaşH GrubuLokomotiv MoskovaPortekizSkenderbeuSporting LizbonUEFA Avrupa Ligi