Futbol

Tottenham'ın önde olması tuhaftı

03 Ekim 2014 Cuma 12:36 - Son Güncelleme 03 Ekim 2014 Cuma 12:48

Beşiktaş'ın üstün performansı, UEFA ve İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın Tottenham Hotspur deplasmanında 1-1 berabere kalmasına rağmen sergilediği üstün performans, UEFA ve İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, Tottenham kalecisi Hugo Lloris'in "olağanüstü" kurtarışları sayesinde İngiliz temsilcisin maçtan 1 puanla ayrıldığı vurgulandı. Maç sonunda Fransız file bekçisinin, "Bugün büyük bir takıma karşı çok zorlu bir maç çıkardık. Bunu bize sahada gösterdiler. Şanslıyız ki bir puan çıkarmayı başardık" değerlendirmesine yer verildi.

Haberde, Slaven Bilic'in ekibinin atak futboluyla birçok kez Tottenham Hotspur kalesini tehdit ettiği ve son saniyede kazandığı penaltıyla "üstün performansının" 1 puanla ödüllendirildiği belirtildi.

BBC ise siyah-beyazlıların rakibinden çok üstün bir performans sergilediğini ve Olcay Şahan-Demba Ba ikilisiyle birçok gollük pozisyona girdiğini kaydederek, "Tottenham, Lloris ve şansı sayesinde 1 puanı kurtardı" yorumunda bulundu.

Guardian da siyah-beyazlıların performansını överek, "Tottenham'ın Beşiktaş karşısında son dakikaya kadar önde olması gerçekten tuhaftı. Takımın Rumen savunma oyuncusu Vlad Chiriches'in acemice hatası sayesinde bir puana razı olsalar da bu sonuç Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in de dile getirdiği gibi adaletsizlikti" ifadelerini kullandı.

Telegraph, "Demba Ba Tottenham'ın umudunu sıfırladı" başlığını kullanarak, "Spurs hak etmediği maçta 1 puanı kurtardı. Demba Ba skoru son dakikada eşitledi. Sonuç, Tottenham'ın maç boyunca gösterdiği performansa göre çok çok iyi. Spurs, maçı kazanmayı hiç hak etmemişti" yorumunda bulundu.

Times, Demba Ba, Chiriches'in'in hatasını cezalandırdı" başlığını atarken, Demba Ba'nın Arsenal'a karşı çıktığı maçtan üzgün ayrılmasına rağmen Tottenham Hotspur karşısında son dakikada fileleri havalandırarak takımına puan kazandırdığını yazdı.

London Evening Standard ise siyah-beyazlıların, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal karşısında oynadığı futbolla kalitesini önceden kanıtladığını, Tottenham'ın Lloris'in kurtarışları sayesinde "bir mucizeyi gerçekleştirmek üzere olduğu" karşılaşmada Chiriches'in yaptığı gereksiz penaltı nedeniyle bunu başaramadığını belirtti.

İngiliz kulübünde hayal kırıklığına neden olan oyuncuların başında Roberto Soldado'nun olduğu yorumunda bulunan Express, Tottenham Hotspur Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'nun maçın ardından "kızgınlık, hayal kırıklığı ve öfke" yaşadığını vurguladı.

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ın grubundaki puan durumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz