Futbol

Trabzonspor İtalya'dan lider döndü

13 Aralık 2013 Cuma 00:01 - Son Güncelleme 13 Aralık 2013 Cuma 01:08

Lazio ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Trabzonspor, grubunu lider bitirdi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda mücadele eden ve 2. tura yükselmeyi garantileyen temsilcimiz Trabzonspor, gruptaki son maçında deplasmanda İtalya'nın Lazio takımı ile karşılaştı. Bordo mavililer, maçtan golsüz berabere ayrılarak 14 puanla grubu lider bitirdi.

Bu beraberlikle puanını 12'ye çıkaran Lazio, grubu 2. bitirdi ve adını üst tura yazdırdı.

Maçtan kritik anlar...

Karşılaşmada ilk tehlikeli akını 7. dakikada Trabzonspor, Fransız oyuncusu Malouda ile geliştirdi. Lazio ceza sahasına soldan giren Malouda topa sert vurdu ancak kaleci Berisha meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

36. dakikada gelişen Lazio atağında, Cavanda'nın yaptığı ortada, ceza sahası içindeki Anderson'un kafa vuruşunda kaleci Onur zorlanmadan topu kontrol etmeyi başardı.

40. dakikada Lazio'nın kazandığı köşe vuruşunda yapılan ortada, meşin yuvarlağa altıpas üstünde bomboş durumda bulunan Floccari kafayla vurdu, ancak top az farkla dışarı çıktı.

43. dakikada Lazio'da Balde'nin kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top altıpas içinde karambole neden oldu. Karambolde topu önünde bulan Ederson'un rövaşata vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin dibinden dışarı gitti.

44. dakikada Balde, Trabzonspor ceza sahasına girerken topu daha müsait durumdaki Anderson'a aktardı. Anderson'un vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Maçın ikinci yarısının başlama düdüğüyle birlikte iki takımda kontrollü oyununu sürdürdü. Zaman zaman kontra ataklarla etkili pozisyonlar üretenTrabzonspor yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Ev sahibi ekip ise organize ataklarla bordo-mavililerin kalesinde tehlike yaratmaya çalıştı, fakat Trabzonspor'un savunması bu mücadelede başarılı bir performans sergiledi.

Mücadelede gol sesi çıkmadı ve 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonucun ardından Trabzonspor 14 puanla grubundan lider olarak çıktı. Lazio ise 12 puanla ikinci tura adını yazdırdı. 

Legia Varşova'dan ilk gol, ilk galibiyet ilk puan 

Grubun Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan diğer maçında Apollon Limassol, sahasında Legia Varşova ile karşılaştı. Bu maçta Polonya temsilci Legia Varşova, hem gruptaki ilk gollerini kaydetti ve hem de ilk galibiyetini elde etti. Legia Varşova rakibini 2-0 yenerken, golleri 8. dakikada Jodlowiec ve 63. dakikada Brzyski kaydetti. Polonya ekibi grubu 3 puanla son sırada bitirdi. Apollon Limassol ise 4 puanla grupta üçüncü sırada yer aldı. İki takım da Avrupa kupalarına veda etti.

Grupta oluşan puan durumu ise şöyle:

TAKIMLAR                       O G B M A Y P

-----------------------------------------------------------

1-Trabzonspor                6 4 2 0 13 6 14

2-Lazio                              6 3 3 0 8 4 12

3-Apollon Limassol        6 1 1 4 5 10 4

4-Legia Varşova              6 1 0 5 2 8 3

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turda Trabzonspor'un rakiplerinin belirleneceği kuralar 16 Aralık Pazartesi günü çekilecek.

Sıradaki Haber
(VİDEO) Akçay'dan Lazio yorumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz