Futbol

Trabzonspor'un Avrupa'da bileği bükülmüyor

20 Eylül 2013 Cuma 16:19 - Son Güncelleme 20 Eylül 2013 Cuma 16:23

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi grup maçlarındaki ilk müsabakasında deplasmanda Apollon Limassol'u 2-1 mağlup eden Trabzonspor'un bileği bu sezon Avrupa'da bükülmüyor.

Bordo-mavililer, başarılı teknik adam Mustafa Reşit Akçay, yönetiminde oynadığı 7 Avrupa maçında yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa serüvenine 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Deryy City takımıyla başlayan Trabzonspor, ilk maçta sahasında 4-2 mağlup ettiği rakibini deplasmanda da 3-0'la geçerek tur atladı. 

3. Ön ElemeTuru'nda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla eşleşen Karadeniz ekibi, deplasmanda 1-0 yendiği rakibiyle sahasında 0-0 berabere kaldı. Bordo-mavililer, play-off turunda da Arnavutluk temsilcisi Kukesi'yi 0-2 ve 3-1'lik skorlarla iki maçta da mağlup ederek turu geçti ve adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmıştı.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki ilk sınavını dün akyam Güney Kıbrıs temsilcisi Apollon Limassol karşısında veren Trabzonspor, deplasmandaki müsabakayı 2-1 kazanmasını bildi.

Gruplar öncesi oynadığı 6 maçta 5 galibiyet bir beraberlik alan bordo-mavililer, yenilmezliğini ilk grup maçında da sürdürdü. Böylelikle bu sezon Avrupa'da oynadığı 7. maçından da yenilgisiz ayrıldı. Bordo-mavili ekip, yaşadığı forvet sıkıntısına rağmen geride kalan 7 müsabakada rakip filelere 153 gol atarken, kalesinde ise 4 gol gördü.

Baştan beri bu gruptan çıkabileceklerine inandıklarını kaydeden teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, ancak hiçbir maçın oynanmadan kazanılmadığına dikkat çekti. Rakiplerine saygı duyarak yollarına devam edeceklerini ifade eden başarılı teknik adam, "Bu gruptan çıkabiliriz diye düşünüyorum ama futbol bu, her türlü neticesi olan bir oyun. Onun için seviliyor. Sürprizler oluyor, umarım bu sürprizler bizden uzak olur" dedi.

Bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Sonucun da iye olacağına olan inancını dile getiren Hacıosmanoğlu, gruplardan çıkacak güce sahip olduklarını ifade etti.

Sıradaki Haber
Trabzon'un zaferi Rum basınında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz