Futbol

Trabzonspor'un galibiyetinin ardından

20 Eylül 2013 Cuma 10:40 - Son Güncelleme 20 Eylül 2013 Cuma 10:44

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından yaptığı açıklamada, kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Akçay, karşılaşmaya çok istekli ve heyecanlı başladıklarını belirterek, Sanırım oyunu sonuna kadar forse ettik. Karamboller dışında müsabakanın tümüne hakim olduğumuzu düşünüyorum. Müsabakayı kazanarak üç puanı aldığımız için evimize mutlu dönüyoruz. Rakibin saha içerisinde hareketliliği yüksek oyuncularla zaman zaman bizi zorladığını söyleyebiliriz. Ancak müsabakadaki kompakt yapıyı koruyarak topa göre yaptığımız eylemler disiplinimizi ortaya çıkardı dedi.

OYUNCULARIMIN PERFORMANSINDAN YÜZDE 80 MEMNUNUM

Akçay, maç için yaptıkları rotasyonda oyuncularının sergilediği performanstan memnun olduğunu da vurgulayarak, Yüzde 80 olarak oyuncularımdan istediğim verimi aldığımı söyleyebilirim. Ocaktaki ara transfer döneminden sonraki süreçte takımımızın oyun formatı üzerinde bazı değişikliklere gidereceğiz. Oyuncuların bazı pozisyonlarda oynama yeteneklerini geliştiriyoruz. Bunun için Avrupa ve Türkiye kupası maçları bizim için önemli bir deneyim yeri oluyor diye konuştu.

Akçay, bir gazetecinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki gençlerin uluslararası müsabakalara çıkamamasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

"Çok siyasi bir soru. Haddimi aşmadan yanıtlamak isterim. Belki kullandığım cümleler bazı sıkıntılar da çıkarabilir. Hiçbir gencin spor yapma istediğini elinden almak doğru değil. Avrupa Birliğine giriş ile ilgili süreç hızlandığında biz çok fazla bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Bir spor adamı olarak her türlü gencin spor yapmasını isterim"
Akçay, sol bek ve forvet mevkiinde eksikleri olduğunu da söyledi.

BOSİNGWA DEPLASMANDA ALINAN ÜÇ PUAN ÇOK İYİ

Bordo – mavili futbolculardan Jose Bosingwa, çok önemli bir engeli aştıklarını belirterek, "Avrupa liginin ilk maçında deplasmanda oynadığımız maçta böyle bir ortamda yenik duruma düştüğümüz bir maçı çevirmek bizim için çok önemliydi. Deplasmanda alınan üç puan bizim bundan sonraki maçlarda yapacaklarımız için bir göstergeydi" dedi. Bosingwa, oyundan ise kendi isteğiyle çıktığını söyledi.

YUSUF GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü atan Yusuf Erdoğan ise üst düzey bir maç oynadıklarını vurgulayarak, "Çok iyi bir başladığımız bir oyunda talihsiz bir gol yedik. Hemen golü bulduğumuz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Güzel bir başlangıç yaptık. Önce Kayseri maçını oynayacağız ardından Avrupa ligine yeniden odaklanacağız" dedi. 

CHRİSTOFOROU OYUNCULARIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM

Apollon Limassol Teknik Direktörü Christakis Christoforou ise rakibin etkili oyununa karşılık veremediklerini ifade ederek, "Rakibin hızlı oyuncuları vardı. Ve skoru bu oyuncular belirledi. Ben oyuncularımın performansından memnunum. Kaybettiğimiz için ise üzgünüz" dedi.

FUTBOLCULARDAN ASKER SELAMI

Trabzonsporlu futbolcular maçın ardından kendilerini desteklemek için tribünlerde bulunan Türk taraftarların yanına gitti. Bu sırada Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Emre Güral ve Zeki Yavru'nun asker selamı vererek taraftarları selamlaması dikkat çekti. Trabzonspor'u destekleyenler arasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da yer aldı.

COLMAN SAKATLANDI

Trabzonspor'un Arjantinli futbolcusu Gustavo Colman, cezasının bitmesinin ardından Apollon Limassol ile oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Ancak karşılaşmanın ilk yarısında ayağına darbe alan Colman, sol arka adalesindeki çekme nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı. Futbolcunun sakatlığının yarın yapılacak olan kontrollerden sonra netlik kazanacağı öğrenildi. 

Sıradaki Haber
"Güzel bir başlangıç"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz