Futbol

Trabzonspor'un rakibi yaralı

16 Aralık 2013 Pazartesi 15:47 - Son Güncelleme 16 Aralık 2013 Pazartesi 16:12

Şampiyonlar Ligi'ni 1 galibiyetle bitiren Juventus yine de yıldızlarıyla farklı.

Antonio Conte'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Juventus, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray, İspanyol devi Real Madrid ve Danimarka ekibi Kopenhag ile B Grubu'nda yer aldı. Şampiyonlar Ligi'nde 5. maçlar sonunda 6 puan ile Galatasaray'ın 2 puan önünde 2. sırada yer alan Juventus, "ölüm-kalım" maçında Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 1-0 mağlup olarak 3. sıraya geriledi ve UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilen Juventus, onu da grubun en zayıf takımı olarak kabul edilen Kopenhag'a karşı aldı.

Serie A'yı son iki sezondur şampiyon olarak tamamlayan Juventus, bu sezonda en büyük favori olarak kabul ediliyor. Nitekim siyah beyazlı ekip 16 maçta 14 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 43 puanla Serie A'nın zirvesinde yer alıyor.

Maçlarını 41 bin kapasiteli Juventus Arena'da oynayan Torino ekibi, yalnızca İtalya'nın değil Dünya'nın en başarılı takımlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Müzesinde 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 3 UEFA Kupası, 1 Intertoto Kupası, 2 Avrupa Süper Kupası ve 2 Kıtalararası Kupası bulunan İtalyan devinin İtalya'da ise tam 30 Serie A Şampiyonluğu, 9 İtalya Kupası ve 6 İtalya Süper Kupası var.

Takım kaptanlığını gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden biri olarak kabul edilen Buffon'nun yaptığı siyah beyazlıların kadrosunda Paul Pogba, Arturo Vidal, Andrea Pirlo ve Carlos Tevez gibi süper yıldızlar bulunuyor.

Sıradaki Haber
"Juventus'u elemek ayrı bir keyif verir"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz