Futbol

TRT'den Türk yayıncılık tarihinde bir ilk!

20 Ekim 2015 Salı 16:48 - Son Güncelleme 20 Ekim 2015 Salı 17:55

Fenerbahçe-Ajax maçı ilk kez 4K teknolojisiyle tüm dünyaya ulaştırılacak.

Türkiye ve Avrupa'da ilk kez bir futbol maçı 4K teknolojisiyle ekranlarda canlı yayınlanacak. TRT4K, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Fenerbahçe-Ajax karşılaşmasını 22 Ekim'de ilk kez 4K teknolojisiyle tüm dünyaya ulaştıracak. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "İnşallah bu hızımız kesilmez" dedi.

TRT'den yine bir ilk

TRT, 4K kanalı ile yayıncılık tarihinde dünyanın ilkleri arasında yer alıyor. Dünyada bir çok yayın kuruluşundan önce 4K altyapısını kuran TRT, ilk genel yayınını bu hafta gerçekleştiriyor.

22 Ekim Perşembe günü Fenerbahçe ile Ajax arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı, TRT 4K ekranlarından izleyicilerle buluşacak.

"Bu sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da ilk"

Projeye ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, kaliteyi hedeflediklerini söyledi.

Göka, şunları söyledi:

"Amaç en iyiyi, en kaliteliyi, tabi bizim mesleğimiz açısından en net olanı son tüketiciye ulaştırabilmek. Ta Kore'den Türkiye'ye buradan da uyduya. Dolayısıyla mükemmel bir yayın kalitesi... İnşallah bu yayın kalitesi aynı zamanda bir zaferle, başarıyla da sonuçlanırsa hepimiz çok mutlu olacağız. Başarı duygusu bizi sürekli kamçılıyor, yayıncıları sürekli kamçılıyor. Bu sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da ilk. İlki yapmış olmanın onuru gerçekten önemli. Çok önden gittiğimizi düşünüyoruz, Türkiye'de ve Avrupa'da inşallah bu hızımız kesilmez."

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'de Ajax maçı hazırlıkları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz