Futbol

Tura "mucize" dedi

20 Ağustos 2014 Çarşamba 16:03 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2014 Çarşamba 16:10

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic soruları cevapladı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın sahasında Rusya'nın Rostov takımını konuk edecek Trabzonspor'un teknik direktörü Vahid Halilhodzic, "Rostov'un avantajlı yönlerine rağmen biz elimizden geleni, mucizeyi yaratmayı istiyoruz. İki maç sonunda rakibimizi elemeyi düşünüyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başaracağız" dedi.

Halilhodzic, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde kaleci İbrahim Demir ile basın toplantısı düzenleyerek, maça ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Boşnak teknik adam, 35 gündür Trabzonspor'un başında olduğunu belirterek, "Bu 35 günde yaklaşık 365 günlük olaylar yaşandı. Bildiğim tek şey, 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmedim. Bazı olayların daha erken hazırlanmış ve halledilmiş olduğunu bekliyordum" diye konuştu.

Yarın Rostov maçıyla resmi müsabakaların başlayacağını dile getiren Halilhodzic, şöyle devam etti:

"Bu hazırlığa maalesef 1 hazırlık maçıyla gelebildik ve o yüzden birçok sıkıntım var. Birçok düşünmem gereken konu var. Size daha önce söyledim, bu maç için takım tam olarak hazır olmayabilir. Maalesef en son yapılan transferlerin hepsi listeye katılamadı. Bu maç dün çocuklara söylediğim gibi bizim için çok önemli. Başkanımızın ricası bu turu geçmemiz yönündeydi. Bu yüzden takımın tam anlamıyla arzusuna, isteğine dayanmam gerekiyor. Bunu mental güçlerine ve takım ruhuna dayanarak yapmam gerekiyor. Bu şekilde davranırsak maksimum gücümüzü sergileriz ve bu güçle yarın akşam mücadele ederiz."

Halilhodzic, Rostov takımını birkaç günden beri izlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hatta yardımcı antrenörüm Rusya'ya gidip rakip takımın 2 maçını izleme fırsatı buldu. Rakip takımın olumlu ve olumsuz yönlerini inceleyebildik, fırsatımız oldu. Tabi ki bunu bilmeniz lazım, onlar lige ve hazırlıklara daha erken başladı. 10 müsabaka daha bizden fazla oynadılar. Bu yönden bizden avantajlılar. Sezon başını iyi geçirmemiş olsalar bile her maçlarını izledim. Rakip takım iyi, birçok fırsata girebilen bir takım. Artık kaç penaltı kazanabildiler bilmiyorum ama her müsabakada bir penaltı pozisyonlarının olduğunu inceledim. Defansif anlamda birebir mücadelede de çok başarılı bir takım. Rostov'un avantajlı yönlerine rağmen biz elimizden geleni, mucizeyi yaratmayı istiyoruz. İki maç sonunda bu rakibimizi elemeyi düşünüyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başaracağız."

"Elimde sihirli değnek var gibi düşünebilirler"

UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerini şu anda belirlemenin zor olacağını söyleyen Halilhodzic, "Bazen biliyorsunuz ki sohbet ederken, konuşurken önemli veya kendini koruma adına cümleler kurulabilir. Şunu söyleyebilirim, 2 ay sonra bu müsabakayı gerçekleştirmiş olsak bugünkünden farklı bir konuşma size yapabilirim. Muhtemelen herkesin Trabzonspor'dan, bu takımdan birçok beklentisi var. Muhtemelen birçok insan 'Vahid hocanın elinde sihirli değnek var' gibi, her şeyi 1 haftada halledebileceğini düşünebilir. Maalesef durum vaziyet bugün neyse odur" dedi.

Halilhodzic, geçen sezon Trabzonspor'un Avrupa kupalarında başarılı olduğunu kaydederek, "Bu sene tam anlamıyla ne olur, söylemesi pek zor. Tabi ki Rostov takımını eleyebilirsek bizim açımızdan moral, güç açısından mükemmel olur, büyük bir enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek Trabzonspor'un bu sezon Avrupa Ligi'nde beklentilerini oturup düşünmemiz gerekecek" diye konuştu.

Takıma yeni katılan oyuncularla fazla çalışma imkanı bulamadığını belirten Halilhodzic, "Bu kadro geçen ay elimde olup hazırlık çalışması gerçekleştirseydik, kesin Rostov'u yenebileceğimizi söylerdim. Takımımız hazır değil. Constant, Mehmet Ekici gibi bir oyuncuyu kadroya katabilmiş olsam şansımız daha yüksek olurdu. Özer maalesef sakatlandı, o da kalabilseydi durum çok farklı olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Bir takım oluşturmanın 5-10 günlük bir iş olmadığını aktaran deneyimli teknik adam, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ki Avusturya'daki oyuncu grubu ile buradaki oyunu grubu tamamı değişmiş gibi bir şey. Siz de tatmin olmadınız konuşmalarımızdan, açıklamalarımızdan. Bir gazeteci olarak değil de Trabzonspor sevdalısı olarak tatmin edemedim sizi bu yönde, maalesef gerçekleri söylemek zorundayım. Kariyerim boyunca hiçbir zaman bu kadar süre içinde bu kadar sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalmadım. Trabzonspor'a ilk geldiğim dönemden daha fazla.

İnanılmayacak derecede muhteşem bir iş çıkardık. 10 gün içinde 9 oyuncu transfer edebildik. Belki erken davranmış olabiliriz ama bunu mükemmel şekilde atlattık ancak futbolda hazır olmak için 1 ay çok kısa bir süredir. O yüzden şunu çok iyi biliyorum ki birçok insan en önemlisi taraftarlarımızın Vahid hocadan, benden çok beklentisi var. Belki aranızda bazı kişilerin üzüntüyle karşılayacağını düşünüyorum çünkü her zaman olumlu açıklamalar yapmıyorum, ben sadece gerçekleri konuşurum. Takımımın durumu bu. Ben bunu size söylüyorum. Özür de hata da aramıyorum. Biri kazanma arzusu yaşıyor ve taşıyorsa o da Vahid hocadır. "

Malouda ile yaşanan tartışma

Boşnak teknik adam, Malouda ile arasında yaşanan olayın basına sızmasını da kastederek, "Her şeyin şeffaf olduğunu, her idmandan sonra neler olduğunu biliyorsunuz. Her gün size rapor veren Trabzonspor bünyesinde birileri var. Şu an gülüyorsunuz, hiç hoş bir durum değil. O yüzden hiçbir şey saklamıyorum" ifadelerini kullandı.

Halilhodzic, Malouda konusunda ilk kez konuştuğunu ancak basın mensuplarının her şeyden haberdar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Olaydan 5 dakika sonra haberdar olduğunuzdan eminim. Bu konuyu tartışacak, konuşacak insanlar başkanımız ya da hocalardır. Herhangi biri bu konuları dile getiremez. Ben hoca olarak dile getirmek zorundayım. Malouda, çok büyük profesyonel hata yaptı, raporumu hazırladım. Bu rapor doğrultusunda cezası neyse onun verilmesi yönünde raporumu sundum. Malouda'nın bu tavrı, davranışı beni şaşırtmadı. Bu kulübün içinde daha önce iki hocayla da aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea'de, milli takımda, Lyon'da da yaşadı bu durumu. Başımızdan geçen bu olay tamamen kurgulanmış Malouda tarafından. Çünkü bir gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik, ödenmişti. Farklı bir yere gitmesi için de çare üretmesi gerekiyordu, bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istemiyorum, konuşmak istemiyorum. Çünkü raporumu hazırladım. Herkes de bu saatten sonra kendi sorumluluklarını, hatalarını kabul edecek, üstlenecek. Bu konu benim için unutulmuştur, kapanmıştır."

Transfer konusu

Avusturya kampından sonra takımda transfer raporunu, gidecek ve kalacak oyuncuları hazırladıklarına dikkati çeken Halilhodzic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gitmesi gereken, transfer edilmesi gerekenlerin listesini hazırladım. Kariyerim boyunca ilk defa karşılaşmadığım durumla karşılaştım. Gitmek istemeyen, gitmek için müthiş para isteyen oyuncular. Bu hassas durum beni şaşırttı. Maalesef benzer bir olay yüzünden Constant, UEFA listesine giremedi. Birkaç yabancı oyuncuyu bu yüzden sinirliyim. Kulübümüz çok iyi niyetli onlara davrandı. Son kuruşlarına kadar paralarını aldılar. Yabancı kontenjanı koz olarak şantaj olarak kullandılar. Trabzonspor'a gelen oyuncuların hem sporcu hem kişilik anlamında yeterince incelenmesi gerektiğini başkanımıza söyledim. Buraya maalesef hepsi para için geliyor. Bir tek giden oyuncularda Celustka adam gibi davrandı" dedi.

Bazı oyuncularının fiziksel olarak tam hazır halde olmadığını ifade eden Halilhodzic, "Mesala Cardozo fiziksel olarak hazır değildi. Cardozo 2-3 ay sonra Cardozo olacak, hazır olacak. Bazıları düşünüyor ki Cardozo yarın hazır olacak. O yüzden sizlerin, taraftarımızın karşısında gerçekleri söylemek gerekiyor. Şu anki durumuyla her maçta 5 gol atma beklentisi Cardozo'dan olmasın. Takım içinde çalışmamız, arzu isteğimiz mükemmel. Avusturya'da çalışmalarımızı gördünüz. Hiç kimse, Cardozo bile Benfica'da böyle çalışmadan geçmemiş, bazıları yorgun" diye konuştu.

"Geçen yıl takım 3'e bölünmüştü"

Halilhodzic, 2 ay sonra çok farklı bir Trabzonspor'un olacağını belirterek, "Takım içinde ruhumuz, heyecanımız geçen seneki Trabzonspor'dan daha iyi. Geçen sene takım 3'e ayrılmıştı. Yabancı, yerliler, üçüncü kategoriyi söylemeyeğim. Aralarında dikleşme, kıskançlık durumları varmış. Buna rağmen 4'üncü bitirmişler bu da mucize. Avrupa kupasında başarılı olmuşlar. Ben farklı bir şey oluşturmaya çalışıyorum. Bu takımın 1 numarası oyuncu değil, takım. Her idmanda bu takımın ilerleme kaydettiğini görüyorum ama birazcık daha zamana ihtiyacımız var" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaleci İbrahim Demir de "Dersimize iyi çalıştık. Rostov karşısında iyi bir skor alıp ikinci maça avantajlı bir şekilde çıkmak istiyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Mevlüt'lü Saint-Etienne Karabük'te
Yükleniyor lütfen bekleyiniz