Futbol

VİDEO | "Galibiyeti hak ettik"

24 Kasım 2016 Perşembe 22:05 - Son Güncelleme 24 Kasım 2016 Perşembe 23:28

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Zorya maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Ukrayna'nın Zorya takımı karşısında ikinci yarıdaki performanslarıyla galibiyete uzandıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik adam, ilk yarıda oynadıkları futboldan memnun olmadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Skor anlamında ikinci yarı olumluydu. İlk yarıdaki futboldan mutlu değildim. İlk yarıda rakip topa sahip olmasına rağmen fazla pozisyona girmelerine izin vermedik. Takımım ilk yarıda kazanmak istediğini göstermedi. Soyunma odasında oyuncularıma bazı şeyler söyledim. İkinci yarıda rakibin rahat oynamasını durdurduk. İkinci yarıda oynadığımız oyunla galibiyeti hak ettik. Bu şekilde devam etmeliyiz. Spor Toto Süper Lig'de pazar günü zor bir maçımız var. Herkes Feyenoord'u konuşmaya başladı ama o maça kadar daha 3 karşılaşmamız var. Bu maçta ikinci yarıdan mutluyum, ilk yarıdan değil."

- "Emenike parasını alıyor, fit olmak zorunda"

Advocaat, ilk yarının sonunda oyundan aldığı Emmanuel Emenike'nin performansıyla ilgili soruya, şu cevabı verdi:

"En önemlisi galibiyet alabilmek. Golü kimin attığı önemli değil. Takım içi dengeler önemli. Bazen Emenike, bazen Sow, bazen Van Persie oynayacak. Her maç en uygun ilk 11 hangisiyse onla çıkıyoruz. Van Persie dinlendi, pazar günü oynayacak. Bu yüzden Emenike şans buldu. Emenike oynamasa da parasını alıyor, parasını alıyorsa fizik olarak fit ve sert olmak zorunda."

Ligde ve Avrupa'da şampiyonluk için konuşmanın çok erken olduğunu aktaran Advocaat, sonradan oyuna girerek takımın ilk golünü kaydeden Miroslav Stoch'u da överek sözlerini şöyle tamamladı:

"Stoch'u her gün antrenmanlarda izliyorum. Her zaman yüzde yüzünü veriyor. Bazen oynamadı bazen de yedek kulübesine bile alınmıyordu. İkinci yarıda çok güzel bir gol attı ama onun dışında da iyi iş çıkardı. Takıma verdiği katkıdan memnunum."

Sıradaki Haber
Shakhtar Donetsk Atiker Konyaspor maç özeti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz