Futbol

(VİDEO) Limassol gençlerle sahaya çıkacak

27 Kasım 2013 Çarşamba 19:08 - Son Güncelleme 27 Kasım 2013 Çarşamba 20:09

Christoforou, hedeflerinin gelecek sene de lige katılmak olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda karşılaşacağı Apollon Limassol'un teknik direktörü Christakis Christoforou, gelecek sezon da hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak olduğunu, bunu başarabilmeleri için kendi ülkelerinin ligine de önem vermeleri gerektiğini bu nedenle de sahaya genç oyuncularla çıkacaklarını söyledi.

Christoforou, takımının maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerçekleştireceği antrenman öncesi kaptan Georgos Merkis ile düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Tamamen tecrübe kazanma hedefiyle UEFA Avrupa Ligi'ne başladıklarını ifade eden Christoforou, " Hedefimiz önümüzdeki sene de UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak. Tabi bunu başarabilmek için kendi ülkemizin ligine de önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Hem kendi ligleri hem de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere her iki kulvarda mücadele etmenin o kadar da kolay olmadığını söyleyen Christoforou, "Yarın bizim için çok güzel bir fırsat. Avrupa Ligi deneyimi olmayan oyuncuları oynatmak durumundayım. Genç oyuncularla maça çıkacağız. Grubumuzun gerek lideri gerek en iyi oynayan takımıyla oynayacak olduğumuzun bilincindeyiz. Son derece renkli, heyecanlı tribünler önünde oynamak kolay olmasa gerek. Hedef ne olursa olsun takımımın randımanı önemli" diye konuştu.

Christoforou, bir gazetecinin "Trabzonspor'u yenmeniz halinde gruptan çıkma şansınız var. Neden genç oyuncuları oynatacaksınız" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Grup kuralarının çekildiğinde işimizin çok zor olacağını biliyorduk. Herkesin olaya bakış açısı farklıydı. Kendi iç saha maçlarımızı değerlendiremediğimiz için artık bu işin çok zor olduğunun bilincine vardık. Yeniden UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı hedef olarak önümüze koyduğumuz için her iki olayı da tarttığımız zaman artık bizim için Kıbrıs ligi önem kazandı. Ona kilitlendik."

Takım kaptanı Merkis ise Trabzonspor gibi güzel ve kuvvetli oynayan bir takımla yarın oynayacaklarını belirterek, "Yarın hocamızın seçtiği herhangi bir oyuncunun yüzde yüze yakın bir randıman vermek için oynayacağını biliyorum. Hocamın dediği gibi oynayan oyuncuların güzel bir deneyim kazanacaklarından hiç şüphem yok. Dilerim çok güzel bir oyun olur. Seyircinin de hoşlanacağı bir futbol sergileriz. Takım için en güzel ne olacaksa o olsun" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Apollon Limassol, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç öncesi son antrenmanına çıktı. Antrenman, ilk 15 dakikalık bölümün ardından basına kapalı devam etti.

Sıradaki Haber
"Oyuncular ve biz maça hazırız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz