Futbol

Vitor Pereira: Reaksiyon göstermeliyiz

20 Ekim 2021 Çarşamba 16:10 - Son Güncelleme 20 Ekim 2021 Çarşamba 16:12  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Antwerp maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Antwerp mücadelesi öncesi basın mensuplarının karşısına geldi.

Portekizli çalıştırıcı, Belçika ekibine karşı reaksiyon gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Pereira'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İki takım için de zor bir maç"

“Hem bizim için hem de Antwerp için çok önemli bir maç. Üç puan, gruptaki savaşı devam ettirme açısından çok önemli. Yunanistan’da 2-1, evlerinde Frankfurt’a 1-0 kaybettiler. Sonuçlara bakarak seviyelerin yakın olduğunu görüyoruz. Bizim biraz tecrübeye ihtiyacımız var. Her zaman tutkuyla değil, biraz zekayla oynamamız gerekiyor.”

“Futbol zor bir meslek. Kötü bir sonuç aldıktan bir gün sonra yeni bir reaksiyon göstermeniz gerekiyor. Geçtiğimiz maçı düşünmemek, sonraki maça hazırlanmak gerekiyor. Burası başka bir turnuva. Kafamızdaki çipi değiştirmek ve bu turnuvada daha çok tecrübeye ihtiyaç duyduğumuzu anlamak gerekiyor. Bir saniye dengenizi kaybedince problem yaşıyorsunuz. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Sabırlı olmamız, gol atmak için boşluklar bulmamız ve reaksiyon göstermemiz lazım. Bu maçtan 3 puan almanın çok önemli olduğunu biliyoruz.”

"Formasyonla ilgili konuşmaktan yoruldum"

“Formasyonla alakalı çok konuştum. Bununla ilgili konuşmaktan yoruldum. Bu dizilişle ilgili bir durum değil, futbolda davranışlar önemlidir. Bizim için önemli olan hem ofansta hem defansa dengeye sahip olmaktır.”

“Hiçbir şeyi bahane olarak göstermiyorum. Türkiye’ye bahane göstermeye gelmedim. Gelmeden önce elbette ki burada mükemmel bir dünya ve lig olmadığını biliyordum ama gittiğim her ligde durum böyleydi. Kendimi her gün geliştirmeye ve hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Hakemlerin de bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. Benim futbola bakış açım böyle. Son aldığımız sonuç elbette ki istediğimiz gibi değildi ama yarın yeni bir fırsat var. En iyi seviyemizde olup kazanmak istiyoruz.”

"Çoğu takım bize karşı kapanıyor"

“Çoğu takım kendi arasında açık oynayıp bize karşı hatların arasını kapatıyor ve daha kapalı oynuyor. Bu, bize saygı duyduklarını gösteriyor. Tabii ki seviyeyi artırmamız ve daha çok çalışmamız gerekiyor ama takvim çok dar. Çalışabileceğimiz boşluklarda oyuncular milli takımlara gidiyor. Şimdi Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nın daha sık yapılması gündemde. Bu daha fazla maç ve daha fazla para demek ama unutuyorlar ki oyuncuların dinlenmeleri gerek. Ben daha fazla gol atmak istiyorum, kalemde de gol görmek istemiyorum tabii ki. Umuyorum ki ileride bu alanlarda daha iyi oluruz.”
 

Sıradaki Haber
Ferdi Kadıoğlu'dan Milli Takım açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz