Futbol

Vitor Pereira'dan 4 değişiklik

22 Ekim 2015 Perşembe 22:35 - Son Güncelleme 22 Ekim 2015 Perşembe 22:47

Vitor Pereira, Ajax karşılaşmasında 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax karşısına takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Pereira, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Kayserispor maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım ve Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Diego Ribas'a şans tanıdı.

Gruptaki diğer maçlarda olduğu gibi kalede Fabiano'ya şans veren Pereira, savunmanın sağında bu sezon ilk kez Şener'in yerine Gökhan Gönül'ü oynattı. Sarı-lacivertlilerde stoperde Kjaer ve Abdoulaye Ba, sol bekte ise Caner Erkin şans buldu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, Pereira kanatlarda formayı Lazar Markovic ve Luis Nani'ye verdi. Forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise tek forvet olarak Robin van Persie görev aldı.

Gökhan Gönül 14 maç sonra

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma şansı buldu.

Sezon başı geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan Gökhan, bu sezon takımının Avrupa'da ve ligde oynadığı 14 maçta da forma giyemedi.

Sakatlığından sonra ligde Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, Avrupa'da ise Molde maçlarında kadroya girmesine rağmen süre alamayan milli futbolcu, Ajax karşısında formasına kavuştu. Gökhan, en son geçen sezonun son haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında oynamıştı.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusu Avrupa kupalarında ise 50. maçına çıktı. Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2007-2008 sezonunda ilk Avrupa kupası maçına UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Rusya'nın CSKA Moskova karşısında çıkan Gökhan, Ajax'a karşı 50. maçının heyecanını yaşadı.

Şener Özbayraklı ise bu sezon ilk kez yedek kaldı. Sadece UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Shakhtar Donetsk'le oynanan ilk maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, sarı-lacivertlilerin daha sonra oynadığı 13 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Öte yandan Volkan Demirel'in yokluğunda sahaya kaptan çıkan Gökhan'a taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Nani sürprizi

Sarı-lacivertlilerde Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Luis Nani, iyileşerek Ajax maçına yetişti.

Bu sezon bütün maçlara ilk 11'de başlayan Nani, hafta içinde antrenmanlarda takımdan ayrı kalmıştı. Sadece dünkü antrenmanın başında bir süre takımla çalışan Nani, sürpriz bir şekilde Ajax maçının 11'inde yer aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Bruno Alves, Raul Meireles ve Volkan Şen, Ajax maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Öte yandan UEFA'dan aldığı 4 maçlık cezayı dolduran Lazar Markovic, sarı-lacivertli forma altında ilk Avrupa kupası maçını oynadı.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Alper Potuk ve Fernandao yer aldı.

47 yıl sonra rakip oldular

Fenerbahçe ile Ajax 47 yıl sonra Avrupa arenasında birbirlerine rakip oldu.

Sarı-lacivertliler, Hollanda ekibiyle 1968-1969 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşmış ve iki maçı da 2-0 kaybederek elenmişti. İki takım bir Avrupa kupası maçında 47 yıl sonra mücadele etti.

Öte yandan Ajax, 22 yıl sonra bir Türk takımıyla oynadı. Bugüne dek Türk takımlarıyla oynadığı 8 maçı da kazanan Ajax, en son 1993 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Beşiktaş'la karşılaşmıştı. Ajax, iki maçı da (2-1 ve 4-0) kazanarak tur atlamıştı.

Bazı gazeteciler stada alınmadı

Fenerbahçe-Ajax maçına akreditasyonları olmasına rağmen bazı gazeteciler alınmadı.

Karşılaşmaya Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) başvurarak akreditasyon yaptıran bazı spor muhabirlerinin, Fenerbahçe Kulübü giriş kartı basmadığı için stada girmesine izin verilmedi. TSYD yetkilileri stada alınmayan gazetecilerin akreditasyonlarının olduğunu ancak kulüp tarafından kart basılmadığı için içeri alınmadığını belirtti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bundan sonra hem Avrupa hem Türkiye'deki bütün akreditasyonları ben yapacağım. Aleyhte yazan hiç kimseyi sokmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Taraftarlardan koreografi şov

Fenerbahçeli taraftarlar maçın başlamasına kısa bir süre okul açık tribününde açtıkları kartonlarla koreografi şov yaptı.

Sarı-lacivertli taraftarlar üst tribünde açtıkları kartonlarda "Listen (Dinle)", aşağıda açtıkları pankarta da "Call for Glory (Zafer Çağrısı)" yazdı. Koreografi beğeni toplarken, taraftarlar maçın başında takımlarını büyük destek verdi.

Tribünlerde çok az boşluk kalırken, 40 binin üzerinde sarı-lacivertli taraftar maçı izledi. Hollanda temsilcisinin yaklaşık 2 bin taraftarı ise kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

Ajax iki değişiklikle sahada

Ajax Teknik Direktörü Frand de Boer, Fenerbahçe karşısında takımını Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) son oynadıkları Heracles maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

De Boer, kalede Diederik Boer'in yerine Jasper Cillesen, savunmada ise Kenny Tete'nin yerine Ricardo van Rhijn'i ilk 11'de oynattı.

Hollanda temsilcisinde kalede Cillesen savunmada Rhijn, Veltman, Riedawald, Dijks dörtlüsü oynadı. Savunmanın önündeki Gudelj ve Bazoer oynarken, kanatlarda ise Schöne ve Fischer görev aldı. Kaptan Klaassen forvet arkası oynarken ileri uçta El Ghazi şans buldu.

Sıradaki Haber
Lazio eksik kazandı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz