Futbol

"Yüzde 80 çıkacak gibiyiz"

08 Kasım 2013 Cuma 00:59 - Son Güncelleme 08 Kasım 2013 Cuma 16:49

Akçay: "10 puan bizi gruptan çıkaracak gibi duruyor."

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, ulaştıkları 10 puanın kalan iki maçları olmasına rağmen kendilerini yüzde 80 gruptan çıkaracak gibi durduğunu söyledi.

Akçay, maçın ardından Olcan Adın ve Adrian ile düzenlediği basın toplantısında, Legia Varşova'nın kendi evinde seyircisini arkasına alarak oynayacağı düşüncesinin kendilerini oldukça tedirgin ettiğini belirterek, ona göre psikolojik hazırlık içinde maça başladıklarını söyledi.

İlk devre rakibin koyduğu güce karşı koymakta zorlandıklarını ifade eden Akçay, şöyle devam etti:

"Bu da bizi rakip karşısında daha geride oyunu kabul eden bir hale dönüştürdü. İkinci yarı bence rakibin etkin hareketlerine biz de karşı koymaya başladık. Rakibi kendi sahasına ittik. Kontraataktan iki gol bulduk. Bence uzun zamandır yükselmeye yavaş yavaş katılan takımımızın gücü bu müsabakada biraz daha yükseğe çıktı, çıtayı biraz daha yükselttik. Kompak yapıyı bozmuyoruz. Bir oyun şablonumuz var onu oynamaya çalışıyoruz. Oyun karakterimiz zaman zaman göze hoş gelmeyen bir görüntü verse de sonuç üretme ve oyuncularımızın yapısına çok yatkın bir sistem olarak algılıyoruz ve bu kompakt yapıyı birlikte hareket etmeyi sürdüreceğiz."

Rakip takımı da kutladığını ifade eden Akçay, "Gerçekten son dönemde genç oyuncularla dinamik bir oyun anlayışıyla oynuyor. Müsabaka başında bizi oldukça bu durum korkutmuştu. Çok iyi hazırlandık. Burada çok iyi hizmet aldık. Seyircisine ve kulübün işleyişinde görev alan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ligde liderliklerini sürdürdüklerini ifade eden Akçay, "10 puan kalan iki maçımız olmasına rağmen bizi gruptan yüzde 80 çıkaracak gibi duruyor ama oynanmamış iki maç daha var. Futbol kendi içinde bir yığın sürprizi olan bir oyun. İki müsabakayı da kontrollü ve amacımıza uygun geçmeye çalışacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, tebrik etti

Akçay, karşılaşmanın son bölümünü izleyen Başbakan Erdoğan'ın maç bitiminde soyunma odalarına geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan teveccüh gösterdiler, soyunma odasına gelip bizi tebrik ettiler. Hakikaten camia açısından çok güzel ifadeler kullandılar. 'Bu akşam bizim ve ülkemizin yüzünü güldürdünüz, sizinle gurur duyoruz' ifadelerini kullandılar. Bu bizim için önemli teveccüh sözleriydi. Ona ve arkasında destekleyen bakanlar, milletvekilileri ve bürokratlara teşekkür ediyoruz."

"Kazandığımız için çok mutluyum"

Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian, karşılaşmayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bu karşılaşmanın sonucunda 3 puan aldık ve amacımıza ulaştık. Legia Varşova'yı yendiğimiz ikinci maç olduğu için, taraftarların beni hatırladığı için çok mutluyum. Teşekkür ederim. Benim için özel bir durum oldu. Uzun süre unutmayacağım bir maç oldu" dedi.

Trabzonspor'un ikinci golünü atan Olcan Adın, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Böyle olacağını da biliyorduk. İkinci yarının başında Onur ve Bamba sakatlanarak oyuna devam edemediler. Kontraatağa iyi çıkan takımız. Bunları değerlendirip gol aldık. grup liderliği yolunda önemli mesafe kat ettik. Önümüzdeki maçları da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Jan Urban'ın görüşleri

Legia Varşova takımınının teknik direktörü Jan Urban, bordo-mavili takım karşısında yeterince etkili olmadıklarını söyledi.

Urban, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, böyle karşılaşmalardan sonra bir şey söylemenin zor olduğunu belirterek, "Çok sabırlı bir oyun oynadık. Trabzonspor'un kontraataklarından kaçınmaya çalıştık ve ne yazıkki ikinci yarı bunu başaramadık ve skor böyle oldu. Yeterince etkili olamadık" dedi.

Oyuncularını suçlamadığını ifade eden Urban, "Bugünkü mücadelede iyi oyun sergilediğimizi düşünüyorum. Kazanamadığımız için üzgünüz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
UEFA Avrupa Ligi'nde toplu sonuçlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz