Futbol

İspanya finale yükseldi

06 Ekim 2021 Çarşamba 23:45 - Son Güncelleme 07 Ekim 2021 Perşembe 00:03  |  Kaynak : TRT SPOR, DHA

UEFA Uluslar Ligi Dörtlü Final'in ilk maçında İspanya, son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı 2-1 mağlup etti ve finale yükseldi. Bu sonuçla Roberto Mancini yönetimindeki İtalya, 37 maç sonra kaybetti.

İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda oynanan mücadelede İspanya, İtalya'yı Ferran Torres'in golleriyle 2-1 yendi. Ev sahibi ekibin tek golü ise Lorenzo Pellegrini'den geldi.

UEFA Uluslar Ligi'nde adını finale yazdıran İspanya'nın rakibi, Belçika-Fransa maçının ardından belli olacak.

Maçın hikayesi

Mancini'nin ekibi İtalya; Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson, Barella, Jorginho, Verratti, Chiesa, Insigne, Bernardeschi 11'iyle sahaya çıktı.

İspanya ise; Simon, Azpilicueta, Pau Torres, Laporte, Alonso, Busquets, Koke, Gavi, Sarabia, Ferran Torres, Oyarzabal 11'iyle sahada yer aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan İspanya, 17. dakikada Ferran Torres'in golüyle 1-0 öne geçti.

İtalyan savunmacı Leonardo Bonucci, maçın 42. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İspanya'da Ferran Torres, 45+2'de bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getirdi. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İtalya, Lorenzo Pellegrini'nin 83. dakikada attığı golle farkı bire indirdi: 1-2.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya, deplasmanda İtalya'yı 2-1 ile geçerek finale yükseldi.

Bu sonuçla İspanya, 2020 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde yenildiği İtalya'dan rövanşı da almış oldu.

İspanya'nın rakibi yarın oynanacak Belçika-Fransa maçının ardından belli olacak. Final karşılaşması, 10 Ekim Pazar günü saat 21:45'te San Siro Stadı'nda oynanacak.

Gavi İspanya tarihine geçti

İspanya Milli Takımı'na ilk kez çağrılan Barcelonalı oyuncu Gavi, İtalya maçıyla birlikte İspanya Milli Takım tarihine adını yazdırdı. Genç orta saha oyuncusu 17 yaş 62 gün ile İspanya Milli Takım formasını giyen en genç oyuncu olmayı başardı. Gavi'den önceki rekoru ise 17 yaş 284 gün ile Angel Zubieta elinde bulunduruyordu.

İtalya'nın müthiş serisi son buldu

İspanya'ya 2-1 kaybederek Uluslar Ligi'nde finale yükselemeyen İtalya'nın 37 maçlık yenilmezlik rekoru da bitmiş oldu. İtalya, son olarak 10 Eylül 2018'de Portekiz'e 1-0 mağlup olmuştu. 

Sıradaki Haber
UEFA Uluslar Ligi Finalleri'nde eşleşmeler belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz