Futbol

UEFA'dan FFP açıklaması

18 Haziran 2020 Perşembe 13:38 - Son Güncelleme 18 Haziran 2020 Perşembe 15:25

UEFA koronavirüs tedbirleri nedeniyle Finansal Fair Play kurallarını esnettiğini açıkladı.

UEFA, koronavirüs pandemisinin etkileri nedeniyle Finansal Fair Play kurallarını esnettiğini açıkladı. Avrupa futbolunun patronu, 2020 ve 2021 finansal yılının birlikte değerlendirileceğini kaydetti. UEFA İcra Kurulu, art arda yaptığı toplantılarda koronavirüs pandemisi nedeniyle yeni kararlar almaya devam etti.

Yapılan açıklamaya göre, 2020 Finansal yılının değerlendirilmesi, 1 yıllığına ertelendi. 2020 ve 2021 Finansal yılının birlikte değerlendirilmesine karar verildi.

UEFA müsabakalarında yer alan tüm kulüplerin ödenecek yükümlülükler nedeniyle vadesi geçmiş transfer, çalışan ve vergi borcu olmadığını kanıtlamaları gereken 30 Haziran tarihi, 31 Temmuz ile 30 Eylül olarak değişti. Esnetilmiş Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmeye çalışan kulüplerin, dikkatle inceleneceği de kaydedildi.

Avrupa futbolunun patronu, üye federasyonların ortak hareket ederek yaz transfer dönemini 5 Ekim'de sonlandırması yönünde görüş bildirdi. Takımların Avrupa kupaları için oyuncu kaydedebileceği son tarih de 6 Ekim 2020 olarak belirlendi.

 

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : koronavirüsUEFA
Sıradaki Haber
Eljif Elmas İtalya'da ilk kupasını kaldırdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz