Futbol

UEFA'dan saha kapama cezası

01 Kasım 2014 Cumartesi 14:15 - Son Güncelleme 01 Kasım 2014 Cumartesi 14:26

İlk UEFA organizasyonu maçında, stadın belirli bir bölümü kapatılacak.

UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Romanya ile Macaristan arasında oynanan maçta çıkan olaylar sebebiyle iki ülkenin federasyonlarına kısmi saha kapatma ve para cezaları verildi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, EURO 2016 Elemeleri'nde F Grubu'nda Romanya ile Macaristan arasında 11 Ekim'de Bükreş'te oynanan ve 1-1 sonuçlanan karşılaşma öncesinde çıkan olaylar nedeniyle ülke federasyonlarına çeşitli cezalar verildi.

Karşılaşmada, Rumen taraftarların havai fişek atması, Macar taraftarların da stat koltuklarını kırarak buna karşılık vermesi ve ırkçı tezahüratta bulunması gerekçesiyle iki ülkenin evlerinde yapacağı ilk UEFA organizasyonu maçında, stadın belirli bir bölümü kapatılacak.

Ayrıca, Romanya 32 bin avro, Macaristan ise 30 bin avro para cezasına çarptırıldı.

İki takım arasından oynanan karşılaşma öncesinde iki ülkenin taraftarları birbirlerine havai fişek atmış, çıkan olaylar nedeniyle güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz kullanarak tribünleri boşaltmıştı. Olaylı maç esnasında 30'un üzerinde Rumen taraftar göz altına alınmış, 10'dan fazla seyirci ise yaralanmıştı.

Sıradaki Haber
ÖZET | Bayern Münih, Dortmund'a acımadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz