Futbol

VİDEO | Arda'dan gençlere tavsiye

05 Ağustos 2014 Salı 20:39 - Son Güncelleme 06 Ağustos 2014 Çarşamba 08:38

Arda Turan, Galatasaray ile oynayacakları Soma'ya yardım maçı öncesinde konuştu.

Geliri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden ailelere bağışlanacak özel maçta yarın Galatasaray'la karşılaşacak Atletico Madrid'in oyuncusu Arda Turan, "Dünyanın en iyi takımı olma yolunda ileriyoruz" dedi.

Arda Turan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, havalimanında "kaptan Arda Turan" şeklinde karşılanmasıyla ilgili Galatasaray'da yetiştiğini ve büyüdüğünü belirterek, "Böyle şeyler duymak onur verici. Bizi karşılayan taraftarlara teşekkür ediyorum. Biz her maçı kazanmak için oynuyoruz. Duygusal olarak zorlansam da hazırlık maçı da olsa kolay değil. En ciddi şekilde oynayacağız. Ayın 19'unda önemli bir finale çıkacağız. O nedenle kazanmayı alışkanlık hale getirmemiz lazım" dedi.

Atletico Madrid olarak farklı bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Arda Turan, şöyle konuştu:

"Dünyanın en iyi takımı olma yolunda ilerliyoruz. Bu sistemin bir parçası olduğum bireysel olarak da çalışmam gerekiyor. Türk futbolculara bir an önce Avrupa'ya gitmelerini tavsiye ediyorum. Sporda ve futbolda temsil edilmemiz gerekiyor. O nedenle genç oyuncuların bir an önce yurt dışına çıkmaları gerekiyor."

Arda Turan, kötü olaylarla ilgili konuşmanın çok zor olduğunu belirterek, öncelikle vefat eden foto muhabiri Erkan Koyuncu'ya Allah'tan rahmet ve ailesine başsağlığı dilediğini söyledi. Soma'daki maden faciası için iyi dileklerine devam etiğini kaydeden Arda Turan, "Onlar için buradayım, bu konuda yardımcı olan Atletico Madrid'e de teşekkür ediyorum. Yaraları sarmak için buradayız. Artık Türkiye'deki kötü olaylar unutulmuyor, hep birlikte toparlanmaya çalışıyoruz. Daha duyarlıyız ama ölümlerin ardından konuşmak çok zor" dedi.

Arda Turan, Galatasaray taraftarı olduğunu ve yeni sezon için iyi niyet dileklerini söyleyebileceğini belirterek, "Şampiyon olmalarını çok isterim" dedi. Arda Turan, takımda olmadığı için sarı kırmızılı ekipte teknik direktör değişikliği konusunda bir yorum yapamayacağını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
VİDEO | Milli Takım'ın programı belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz