Futbol

VİDEO | Şampiyon Athletic Bilbao

05 Nisan 2015 Pazar 16:07 - Son Güncelleme 05 Nisan 2015 Pazar 17:49

"U12 İzmir Cup"ta şampiyonluğa İspanyol ekibi Athletic Bilbao ulaştı.

Altınordu'nun düzenlediği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği ve 20 ülkeden 48 futbol takımının mücadele ettiği "U12 İzmir Cup"ta şampiyonluğa İspanyol ekibi Athletic Bilbao ulaştı.

Altınordu'nu Selçuk-Efes Tesisleri'ndeki final maçında Fransız ekibi Paris Saint Germain'i 2-1'lik skorla yenen Athletic Bilbao, 3 gün süren turnuvada yenilgisiz olarak kupaya uzandı.

Final maçında skor 1-1 iken "Her şey kupa değil. Oyuncuları kazanmak daha önemli" görüşüyle Athletic Bilbao teknik heyeti, 8 oyuncu ve 1 kalecisini oyundan alıp tüm yedeklerini sahaya aldı. Yedek kadrosuyla 1 gol daha bulan İspanyol ekibi kupayı kazandı.

Öte yandan turnuvada üçüncülüğü elde eden Alman temsilcisi Hoffenheim, aynı zamanda turnuvanın "en iyi beyinci grubu" ödülünü de aldı.

Organizasyonda Ajaxlı Dillon Hoogardeff en iyi oyuncu, Nordsaelland'tan Christian Rassmussen gol kralı, Athletic Bilbao'dan Ibon en iyi kaleci, Borussia Mönchengladbach'tan King Samuel Manu en iyi savunma oyuncusu, AEK'dan Apostalis Christopulos ise en iyi orta saha oyuncusu ödüllerini kazandılar.

AA

Sıradaki Haber
Hacıosmanoğlu'ndan açıklama
Yükleniyor lütfen bekleyiniz