Futbol

Vural: Futbolda altyapı bir memleket meselesi

01 Kasım 2021 Pazartesi 15:24 - Son Güncelleme 01 Kasım 2021 Pazartesi 16:21  |  Kaynak : AA

UEFA Şampiyonlar Ligi sponsoru Pepsi'nin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve ÇEVKO Vakfı iş birliğiyle genç futbolcuların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı "Yıldız Futbolcu Seminerleri"nin ilki Eskişehir'de yapıldı.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde gerçekleştirilen seminerde, deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını giyen eski futbolcu Engin Baytar ile spor programı sunucusu ve spikeri Melih Gümüşbıçak, genç futbolculara deneyimlerini aktardı.

Teknik direktör Vural, etkinlikte yaptığı konuşmada, futbolda altyapının bir memleket meselesi olduğunu belirterek, futbolun sadece bir spor değil aynı zamanda sosyal bir olay olduğunu kaydetti.

Vural: "Yıldız oyuncu olmak sadece yetenekle olmuyor"

Genç futbolcuların gelecekteki başarılarının bir toplumun psikolojisini iyi ya da kötü yönde etkileyecek bir konu olduğunu ifade eden Vural, şunları bildirdi:

"Sizlerin başarısı ülkenin psikolojisini olumlu yönde etkiliyor. Yaptığınız işin öneminin farkında olun. Bu kadar güzel tesisi sadece yabancılar gelsin oynasın diye yapmadık. Türkiye'de sizin yaş aralığınızda 18 milyon genç var. Aranızdan pek çok yıldız futbolcu çıkacak. Buna eminim. Ancak yıldız oyuncu olmak sadece yetenekle olmuyor, iyi bir karakter de gerekiyor. Tavsiyem önce düzgün insan olmayı öğrenin sonra yeteneklerinizi sergilersiniz. Doğru sporcu olmanız için yemeniz, içmeniz, çalışkanlığınız, antrenman katılımınız önemli ama çevreye saygılı olmanız ve iyi bir insan olmanız da o kadar önemlidir."

Baytar: "Benim için 'hırçın futbolcu' derlerdi ama kimse 'karaktersiz futbolcu' demedi"

Deneyimli futbolcu Engin Baytar da 6-16 yaş arasında zorluklar içinde futbol eğitim aldığına değinerek, futbol ile okul eğitimini eş zamanlı sürdürdüğünü bildirdi.

Yeni neslin hem eğitimi hem de sporu yan yana yürütebilmelerinin öneminin altını çizen Baytar, "16 yaşında profesyonel futbolcu oldum. Milli takımda oynadım. Şampiyonluklar yaşadım. Benim için 'hırçın futbolcu' derlerdi ama kimse 'karaktersiz futbolcu' demedi. Önce iyi bir insan olursanız spordaki tavrınız da onunla beraber iyi olur." ifadelerini kullandı.

Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Samed Ordu ise yetenek sürdürülebilirliği kapsamında spor yaralanmaları ve bu yaralanmaların nasıl önüne geçilebileceği konusunda, ÇEVKO Vakfı'nda görevli Fatih Arslan geri dönüşüm konusunda bilinç kazanmak ve bunun önemi hakkında, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Gürol da genç futbolcuların atletik performanslarını artırıcı bilgiler verdi.

Etkinliğe katılan genç yeteneklere pet şişelerden geri dönüştürülmüş formaların hediye edildiği Yıldız Futbolcu Seminerleri, Ankara ve İzmir ile devam edecek.

Sıradaki Haber
Gençlerbirliği'nden hakem tepkisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz