Futbol

Yetenekli çocuklar, futsalla keşfedilecek

22 Şubat 2015 Pazar 14:05 - Son Güncelleme 22 Şubat 2015 Pazar 14:10

Futsal milli takımıyla yeni yeteneklerin keşfedilmesi amaçlanıyor.

Ronaldo, Ronaldinho, Messi ve Neymar gibi yıldız futbolcuların bir dönem oynadığı futsalın okullarda yaygınlaştırılmasıyla yeni yeteneklerin keşfedilmesi amaçlanıyor.

Futsal Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2006'da UEFA'nın "futsal ailesine" dahil olduğunu belirterek, o tarihten bu yana önemli maçlar yaptıklarını söyledi.

Avrupa Şampiyonası finallerine ilk turdan başladıklarını ifade eden Kaner, daha sonra aldıkları sonuçlar doğrultusunda sıralamadaki yerlerinin yükseldiğini kaydetti.

Kaner, 2012'de Avrupa Şampiyonası'nın finallerine kalma başarısını elde ettiklerini anımsatarak, "Avrupa Şampiyonası'na 2. turdan yani elit turdan katılacağız. 13 Mart'ta kampa gidiyoruz. Elit tur, Hırvatistan'da olacak. Rakiplerimiz de Hırvatistan, Slovakya ve Ermenistan. Dolayısıyla 15 Mart'ta maçların yapılacağı kente gideceğiz. Elit turda en iyi kurayı biz çektik. 2012'de katıldığımızda grubumuzda Rusya ve İtalya vardı, bu takımlar çok güçlü. Bu sene dişimize göre rakiplerle karşılaşacağız" şeklinde konuştu.

Elit turda birinci olan takımın finallere katılacağını, ikincilerin de play-off oynayacağını aktaran Kaner, play-off maçlarından başarıyla çıkacaklarını vurguladı.

- "Türkiye'den önemli yetenekler çıkacak"

Futsalın 1960'larda Güney Amerika'da başladığı bilgisini veren Kaner, 1980'lerde de Avrupa'ya geldiğini belirtti.

Kaner, "Dünyada Ronaldo, Messi ve Neymar'ın altyapısında futsal var" diyerek, Türk oyuncuların büyük sahada oynamasının dezavantaj oluşturduğunu savundu.

"Futsalı halı saha gibi düşünmemek lazım" diyen Kaner, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çok çabuk oynanması gereken bir oyun, taktik açısından da çok farklı bir oyun. O yüzden tam olarak bunu kavramak gerekiyor. Okullara futsal girecek. Daha da önemlisi, gelecek olimpiyatlarda futsal da olabilir. Futsalı, futbolun kardeşi olarak nitelendiriyorum. Çabuk düşünülmesi gereken bir olay, heyecanlı ve zevkli. Gençlerimiz hakikaten çok yetenekli, inanıyorum ki futsal, okullara girdikten sonra çok iyi oyuncular çıkacak. 13-14-15 yaşına kadar salonda oynadıktan, kaliteli belli olduktan sonra büyük sahaya gidebilirler. Büyük sahada başarılı olamadıklarında futsala geri dönebilirler. Bunun devamı çok önemli. Bunu da Türkiye'de başarırız."

Sıradaki Haber
F.Bahçe'de 4 eksik 1 belirsiz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz